Чт, 2024-03-28, 16:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:00
Золотовалютні резерви України за рахунок МВФ зросли на 10%
Інші останні Економічні новини

Міжнародні резерви України на 1 жовтня 2016 року становили 15,589 млрд доларів за попередніми даними, свідчать дані з офіційного сайту Національного банку.

"Завдяки успішному завершенню другого перегляду програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду у вересні резерви зросли на 10%. Загалом за останні 12 місяців вони збільшилися на 22%", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, збільшення резервів у вересні відбулося за рахунок надходжень з трьох джерел: третього траншу від МВФ на суму 1,002 млрд доларів; пов'язаного з програмою МВФ офіційного фінансування. А саме - 1 млрд доларів від розміщення єврооблігацій Мінфіном під гарантії уряду США; коштів від розміщення ОВДП на 100,1 млн доларів.

Цьогоріч влітку обсяг резервів сягав позначки у 14 млрд.

Станом на 1 червня НБУ повідомляв про збільшення золотовалютних резервів на третину протягом попередніх 12 місяців.

Про зростання обсягу резервів Нацбанку президент Петро Порошенко повідомив 31 березня у Вашингтоні під час виступу на форумі "Боротьба України за свободу, яка триває". "Рівно рік тому, наші золотовалютні резерви дорівнювали нулю. Сьогодні, після того як минув найкритичніший рік у нашій історії, коли ми витратили 5% ВВП на національну безпеку і оборону, коли ми мали катастрофічну ситуацію з цінами на основні продукти українського експорту, ми тепер маємо 13 млрд золотовалютних резервів. Під час війни ми скоротили бюджетний дефіцит з 12% до 3%", - заявив Порошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 734 | Додав: adminA | Теги: 10%, МВФ, золотовалютні резерви України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]