Пт, 2024-03-29, 17:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
Зона АТО: найгарячіше - поблизу Кримського. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Троє українських військовослужбовців мають поранення в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, троє військовослужбовців мають поранення", - сказав він на брифінгу в понеділок, 12 грудня, у Києві.

За словами Лисенка, гарячою точкою на луганському напрямку було село Кримське, в якому впродовж доби зафіксовано 6 ворожих обстрілів, під час яких бойовики випустили по позиціях українських військовослужбовців 60 мінометних мін і відкривали вогонь з бронетехніки.

Крім того, як зазначив речник Міноборони, режим тиші був двічі порушений в Попасній: була одна збройна провокація з використанням стрілецької зброї та один раз ворог застосував міномети. Всього протягом доби, як повідомив Лисенко, на луганському напрямку зафіксовано 9 ворожих обстрілів.

На донецькому напрямку, за словами спікера Міноборони, обстановка залишається такою ж, як і в попередні дні; за добу зафіксовано 7 ворожих обстрілів.

"Селище Луганське, західні околиці Горлівки, Авдіївка - це гарячі точки, на яких вчора бойовики активізувалися", - сказав Лисенко.

На маріупольському напрямку за минулу добу сталося 35 ворожих обстрілів.

ОБСЄ звітує про росіян у військовій формі неподалік Маріуполя

ОБСЄ побачила озброєних росіян на окупованій території в районі Маріуполя. Про це йдеться у звіті ОБСЄ за 9 грудня.

"У підконтрольному "ДНР" селі Саханка (24 км на північний схід від Маріуполя) до патруля Місії на цивільному автомобілі з номерними знаками Російської Федерації під'їхали четверо озброєних чоловіків з автоматами (АК-47) і почали розмовляти зі спостерігачами", - йдеться у звіті.

"Вони були одягнені в форму військового типу. Двоє з них відрекомендувалися як громадяни Російської Федерації", - зазначили у звіті.

Жодних інших подробиць про російських бійців на окупованій території України у звіті не сказано. При цьому ж звіті ОБСЄ як обмеження свободи пересування було зазначено те, що українські бійці впустили на територію зі зберігання відведеного озброєння лише після того, як пересвідчились, що в патрулі немає росіян.

"На місці розміщення відведеного важкого озброєння військовослужбовці ЗСУ надали доступ спостерігачам після того, як дізналися, що серед спостерігачів патруля немає громадян Російської Федерації. Окрім того, вони надали лише піший доступ до місця розміщення. (Об’єкт знаходився за 500 м від місця, де патруль Місії був змушений припаркувати свої автомобілі). СММ поінформувала про це СЦКК", - сказано в повідомленні.

Напередодні повідомлялося, що окупанти застосували артилерію, танки і міномети, зростає інтенсивність обстрілів. На Донбасі троє військових загинули, двоє отримали поранення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: Кримське, найгарячіше, зона АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]