Пт, 2024-04-19, 18:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Зовнішнє незалежне оцінювання можуть скасувати
Інші останні Офіційні новини

 Проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2014 році перебуває під загрозою зриву. Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, передає ТСН

За його словами, головною причиною є відсутність належного обладнання та коштів на його відновлення.

"У мене є всі підстави заявити, що є реальна загроза того, що ЗНО може бути не проведено, хоча ми гарантуємо інше. Український центр та Міністерство освіти і науки докладуть максимум зусиль, щоб ЗНО відбулося", - заявив Лікарчук. Він повідомив, що вже спостерігається відставання від графіку підготовки тестових зошитів.

"У нас відставання від запланованого майже в три рази", - уточнив директор центру.

Лікарчук покладає відповідальність за це на попереднє керівництво центру та Міносвіти, які залишили в спадщину півмільйона гривень боргу "за витратні матеріали та обслуговування цієї лінії з минулого року".

Наразі ж на вирішення питання із тестовими зошитами потрібно 5 млн гривень. Загалом на успішне проведення ЗНО цього року необхідно вдвічі більше. Цих коштів у освітян немає.

"Якщо говорити про дефолт у системі зовнішнього оцінювання, то він вже є, фінансовий", - заявив Лікарчук.

"Ми готові прийняти допомогу від кого завгодно", - додав він.

Зазначимо, впроваджена з 2008 року система зарахування до вищих навчальних закладів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) підтримується переважною більшістю населення України, причому ця підтримка з роками зростає.

Як свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", проведеного у жовтні 2013 року, в даний час 53% українців підтримують ЗНО, не підтримують 25%.

Для порівняння, у жовтні 2012 року ці цифри становили 49% і 27% відповідно, у вересні 2011 - 50% і 27%, у березні 2011 - 46% і 30%, у грудні 2008 - 42% і 34% відповідно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: скасувати, зовнішнє незалежне оцінювання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]