Пт, 2024-03-29, 18:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:40
ЗСУ готуються до відведення мінометів і артилерії. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко зазначає, що найближчим часом планується відведення артилерійських систем та мінометів. Як передає УНІАН, про це він сказав під час брифінгу.

"Україна розпочала відведення танків на Донецькому напрямку неподалік Артемівська (тепер Бахмут - ред.). Найближчим часом планується відвести артилерійські системи та міномети", - сказав Лисенко.

Він зауважив, що процес відведення відбувається під контролем спостерігачів ОБСЄ.

Члени незаконних збройних формувань і далі порушують умови відведення важкого озброєння від лінії зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції, повідомив Андрій Лисенко.

"Україна продовжує відведення танків на донецькому напрямку біля Артемівська. Найближчим часом планується відведення артилерійських систем і мінометів. Процес проходить під контролем спостерігачів ОБСЄ. У той же час, представники місії продовжують фіксувати порушення умов відведення озброєнь з боку супротивника. БПЛА місії знову зафіксував 2 танки бойовиків біля с.Безіменне і 25 танків та іншу військову техніку біля с.Сонцеве, що на маріупольському напрямку", - розповів він.

Лисенко підкреслив, що українська сторона дотримується Мінських домовленостей.

"Але у випадку будь-яких провокаційних дій окупантів наша армія оперативно поверне всю військову техніку на передову", - зазначив спікер АП.

Минула доба в зоні проведення антитерористичної операції на сході України пройшла спокійно, один український військовий отримав поранення під час розмінування територій, повідомив Лисенко.

"За добу ворожих провокацій на лінії розмежування не зафіксовано, прольотів ворожих БПЛА також не було. Один український військовий отримав поранення внаслідок розриву гранати. Це сталося біля Мар'їнки, де військовослужбовець проводив роботи з розмінування", - сказав він.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 2 жовтня після зустрічі лідерів країн "нормандського формату" в Парижі заявив, що українська сторона із 3 жовтня почне відведення техніки та озброєння калібром до 100 мм від лінії розмежування на Донбасі.

16 жовтня прес-центр АТО заявив, що українські військові завершили відведення мінометів калібром менше 100 мм у секторі "А" зони АТО на Донбасі, тобто в Луганській області.

Терористи заявили, що планують 21 жовтня розпочати відведення озброєння від лінії розмежування.

Українська розвідка фіксує біля Селезнівки, Петровського та Солнцевого артсистеми ворога калібром понад 100 мм

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції відносно стабільна. Українська розвідка зафіксувала в деяких районах Донбасу заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи противника, повідомляється на сайті Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"Ситуація в районі проведення АТО залишалася відносно стабільною. Російські окупаційні війська дотримувалися режиму припинення вогню - фактів обстрілу сил АТО не зафіксовано", - йдеться в повідомленні ГУР у середу, 21 жовтня.

Українська сторона поінформувала ОБСЄ про те, що в районах Селезнівки, Петровського та Солнцевого виявлені артилерійські системи противника калібром понад 100 мм (САУ), перебування яких у цих районах порушує Мінські домовленості.

Щодо дій противника 20 жовтня ГУР інформує, що ворог, зокрема, займався веденням розвідки щодо сил АТО з активним залученням диверсійно-розвідувальних груп на донецькому напрямку, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону, засобів радіоелектронної розвідки, літаків-розвідників і літаків дальнього радіолокаційного виявлення ЗС РФ.

Крім того, українська розвідка доносить, що противник займався фортифікаційним обладнанням переднього краю оборони на донецькому напрямку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: зсу, відведення мінометів і артилерії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]