Чт, 2024-04-25, 11:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:26
Зубко - Кабмін не піде у відставку, поки у парламенті є коаліція
Інші останні Політичні новини

  Кабмін не піде у відставку, поки у парламенті є коаліція - Зубко

В уряді є абсолютне розуміння, що поки є коаліція в парламенті, а він призначений парламентом, то працювати - прямий його обов’язок.

Про це в ток-шоу на телеканалі "Прямий" заявив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

“В уряді є абсолютне розуміння, що поки є коаліція в парламенті, і ми призначені парламентом, то це практично прямий обов’язок сьогодні уряду – виконувати ту присягу, яку виконуємо…” - сказав він.

Також Зубко додав що фактично на старті парламентської кампанії в першу чергу потрібно зберегти стабільність в державі. “Тому що сьогодні є і зобов’язання зовнішні України щодо виплати зовнішніх боргів, є питання і зобов’язання перед українцями, яким ми повинні забезпечити соціальний захист. І є питання розвитку та втримання макроекономічної ситуації в країні щодо її подальшої розвитку”, - пояснив віце-прем'єр.

Коментуючи обговорення у ЗМІ можливих відставок голів МЗС і Міноборони, Зубко нагадав, що президент має право подати до парламенту свої кандидатури, а парламент має право погодитися, чи ні. Клімкін і Полторак, наголосив Зубко, за роки продемонстрували професіоналізм “в тому, щоб створити як зовнішній дипломатичний фронт, так і безпосередньо ту армію, яка сьогодні має практично утримувати російську агресію на сході і практично сьогодні виконувати ті речі, які стосуються трансформації армії до стандартів Північноатлантичного союзу”.

На його думку, дискусія про можливі зміни у складі Кабміну повинна відбуватися вже між новообраним президентом та тим урядом, який сьогодні працює. “І я думаю, що безпосередньо ми не повинні говорити про речі, які стосуються вакууму,” - підкреслив Зубко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: Зубко, коаліція, Кабмін, парламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]