Пт, 2024-03-29, 02:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:57
Звернення до Януковича щодо помилування Тимошенко готує українська Гельсінська група
Інші останні Політичні новини
Українська Гельсінська група з прав людини ініціюватиме на цьому тижні подання до президента щодо помилування Юлії Тимошенко. Про це в ефірі "5 каналу" заявив експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай, передає Радіо Свобода.

"На цьому тижні буде спроба прецеденту номер два. Зокрема від імені правозахисних організацій, Українська Гельсінська група звернеться з таким самим зверненням, як і омбудсмен Валерія Лутковська щодо помилування Юрія Луценка, про помилування до президента, як третя сторона. І хоча юридично, це як і минулий прецедент, нагадувало тоталітарну систему – по команді посадили, по команді випустили, але якщо потрібна підстава, документи, підстава з’явиться – правозахисники нададуть цю підставу. І ми переконаємось в тому, що справа не в документі, а справа в тому, що сиділи дві людини з політичної доцільності, тепер сидить одна людина", – заявив Солонтай.

Нагадаємо, 7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Юрія Луценка та інших п'ятьох засуджених, серед яких і екс-міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук. Адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін зазначив, що захист Луценка домагатиметься його повної реабілітації в судах.

Freedom House привітала помилування Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука та сподівається, що за цим піде помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Захист екс-прем’єра вже попросив Януковича помилувати Тимошенко. У ПР не виключають можливе помилування після завершення судів над Тимошенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: помилування Тимошенко, українська Гельсінська група, звернення до Януковича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]