Сб, 2024-04-20, 01:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:58
Звільнення Луценка - недостатня умова для підписання асоціації, - заявляють у ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Звільнення колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка недостатньо для підписання Угоди про асоціацію між ЄС та Україною до Вільнюського саміту "Східного партнерства", запланованого на кінець листопада. Про це у вівторок, 10 квітня, заявив представник Європейської служби зовнішніх дій Райнхольд Брендер на засіданні круглого столу на тему "Європейська політика сусідства – Східний вимір: Прогрес з реформами", пише УНІАН.

"Що стосується саміту "Східного партнерства", багато залежатиме від того, що зроблять наші партнери", - сказав він.

Брендер звернув увагу на висновки щодо України, ухвалені Радою закордонних справ ЄС у грудні минулого року, в яких наголошується потреба у рішучих діях та відчутному прогресі України в реформуванні виборчого законодавства, вирішенні питань вибіркового правосуддя та продовженні реформ, розпочатих раніше у рамках Порядку денного асоціації.

"Ми поки що не побачили широкого рішучого руху в цьому напрямку від України", - сказав Брендер.

"Звичайно, помилування Луценка – позитивний крок, але ми маємо побачити, що буде зроблено далі", - додав він. Представник Європейської служби зовнішніх дій підкреслив, що звільнення Луценка не змінює "всю гру", а Україна ще має продемонструвати прогрес в інших сферах. "Є довгий перелік тем, які мають бути охоплені", - сказав він.

Нагадаємо, 5 квітня омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента Віктора Януковича з проханням про помилування Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка і на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування, і того ж дня екс-міністр полишив колонію.

В адміністрації Януковича після цього заявили, що дії влади, в тому числі щодо вирішення питань "вибіркового правосуддя", створюють належну атмосферу для підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: звільнення Луценка, ЄС, недостатня умова для підписання асо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]