Сб, 2024-04-20, 12:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:29
Звільнити Тимошенко вимагають французькі депутати та заборонити в’їзд до ЄС Ахметову та Новінському
Інші останні Політичні новини
20 французьких депутатів підписали петицію до керівництва Євросоюзу, в якій міститься вимога звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Крім того, як повідомляє ZN.ua, парламентарі вимагають застосувати санкції до людей з оточення президента Віктора Януковича.

Автори і підписанти петиції закликають керівництво Євросоюзу ще раз "звернути увагу на порушення основоположних прав Тимошенко, яка залишається жертвою незаконного ув'язнення".

Крім того, в петиції, написаній через кілька днів після саміту Україна - ЄС, міститься вимога не підписувати договір про асоціацію між Україною та Євросоюзом, поки не буде вирішено питання про звільнення Тимошенко.

Ще одним пунктом петиції є вимога заборонити "українським громадянам Ринату Ахметову і Вадиму Новінському, які є основними фінансовими спонсорами українських органів влади, причетних до справи Тимошенко" в'їзд в країни Євросоюзу і розширити цю заборону на всю Шенгенську зону.

Крім того, підписанти закликають європейську владу використовувати їх банківську систему відносно даної категорії громадян "у дусі "Закону Магнітського", прийнятого Конгресом США в грудні минулого року.

У посольстві Франції в Україні не змогли прокоментувати цей документ, пославшись на те, що дипломатична місія вправі коментувати лише позицію міністерства закордонних справ країни і не може коментувати або давати роз'яснення діям депутатів французького парламенту.

Як повідомлялося раніше, 25 лютого 2013 року лідери ЄС зауважили, що без вирішення справ Тимошенко і Луценка Угода про асоціацію підписана не буде.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: в’їзд, французькі депутати, Тимошенко т, ЄС Ахметову та Новінському | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]