Чт, 2024-03-28, 16:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
10 млрд євро Єврокомісія в бюджеті ЄС передбачила на подолання криз. У тому числі - і української
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейська комісія представила в середу проект бюджету ЄС на 2016 рік, який, за її заявою, орієнтований на збільшення зайнятості, економічне зростання, врегулювання міграції та діяльність Євросоюзу на світовій арені, в тому числі пов'язану з конфліктами на територіях сусідства, повідомляє Интерфакс-Украина.

Витрати річного бюджету передбачені у розмірі 143,5 млрд євро, повідомила на прес-конференції в Брюсселі заступник голови ЄК Крісталіна Георгієва. Доходи бюджету визначені в у153,5 млрд євро.

"Що стосується бюджету на реагування на зовнішні виклики, виділяється 9,5 млрд євро витрат. Це значне збільшення (у порівнянні з бюджетом поточного року - ред.), Щоб можна було реагувати на зовнішні кризи, як, наприклад, український і сирійський. Це 28% збільшення. Ці кошти також призначені, щоб протистояти викликам розвитку, які виникають тут і там ", - сказала Георгієва.

Вона зазначила, що на 36% збільшується бюджетна стаття за видатками на вирішення міграційних проблем, яка досягне 521 млн. євро в 2016 році.

Заступник голови ЄК відзначила, що це перша пропозиція бюджету на наступний рік і уточнила, що "це найперше бюджетну пропозицію Єврокомісії під керівництвом голови Жана Клода Юнкера ".

Згідно з матеріалами, поширеним у середу ЄК, найбільша частина бюджету (близько його половини) призначена на стимуляцію економічного зростання, зайнятості та конкурентоспроможності - 66,58 млрд євро.

На другому місці за обсягом витрат - сільське господарство при 42,86 млрд євро.

Нагадаємо, що Євросоюз виділяє на підтримку реформ в Україні суттєві кошти.

Однак через корупцію ЄС і Україною довелося створювати спеціальну команду, яка буде контролювати використання цих грошей.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: подолання криз, 10 млрд євро Єврокомісія, бюджеті ЄС, української | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]