Чт, 2024-03-28, 17:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:48
11 областей в Україні вже жнивують
Інші останні Економічні новини

В 11 областях України стратував збір ранніх зернових та зернобобових культур. Так, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства, станом на 27 червня жнивують вже аграрії Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Вінницької, Київської, Полтавської, Черкаської, Закарпатської областей.

Збір врожаю проведено на площі 557 тис. га, при врожайності 27,9 ц/га, зібрано 1556 тис. тонн зерна нового врожаю в тому числі:

  • ячменю обмолочено 497 тис. га, при врожайності 28,4 ц/га та намолочено — 1411 тис. тонн;
  • пшениці обмолочено 59 тис. га, при врожайності 24,3 ц/га, намолочено — 142 тис. тонн;
  • гороху обмолочено 1 тис. га, при врожайності 21,6 ц/га, намолочено — 2 тис. тонн.

Крім того, ріпаку обмолочено 41 тис. га, при врожайності 16,2 ц/га, намолочено — 66 тис. тонн.

Щодо стану посівів сільськогосподарських культур, то за даними відомства, ранні зернові культури (озима пшениця, озимий ячмінь), а також озимий ріпак знаходяться у фазі дозрівання. Кукурудза в залежності від строків сівби, знаходиться у різних фазах листоутворення.

Цукровий буряк. На ранніх посівах триває ріст кореня та розпочалося змикання рослин у рядках, на пізніх посівах триває листоутворення.Соняшник. На більшості площ посівів цієї культури утворюються суцвіття, на пізніх посівах триває листоутворення. На півдні розпочалася фаза цвітіння.В цілому стан і розвиток сільськогосподарських культур проходить задовільно.

До речі, за прогнозними даними посівна площа сільськогосподарських культур під урожай 2014 року очікується на рівні 26,9 млн гектарів, що на рівні минулого року, в тому числі: ярих зернових 7,9 млн га, технічних — 7,5 млн га, з них цукрових буряків 333 тис. гектарів, що на 13% більше проти минулого року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 991 | Додав: adminA | Теги: Україні, 11 областей, жнивують | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]