Чт, 2024-04-25, 14:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
12 єврозаконів схвалила Україна
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Україна схвалила 12 єврозаконів

За період, коли була затверджена дорожня карта законодавчого забезпечення виконання угоди про асоціацію з ЄС, Верховна Рада України ухвалила 12 законів

Про це заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій на круглому столі щодо імплементації угоди про асоціацію з Європейським Союзом, передає Depo.ua.

"За цей період, коли була затверджена дорожня карта законодавчого забезпечення виконання угоди про асоціацію, нами було прийнято загалом 12 законів, які вже вступили в дію", - сказав Парубій.

Він додав, що в першому читанні ухвалили дев'ять законів, а ще шість відправили в комітети на повторне перше читання.

"Можливо, ця цифра не є вражаючою. Але кожен з цих законів мав фундаментальне значення і величезний вплив на галузь", - додав Парубій.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада закріпила в Конституції курс на вступ до НАТО і Європейського Союзу.

А 27 червня 2014 року президент Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

У листопаді 2018 року в Євросоюзі нагадали, що імплементація Угоди про асоціацію є найкращим шляхом для подальшого спільного руху України і ЄС.

Довідка: Угода про асоціацію за своїм обсягом і тематичним охопленням є найбільшим міжнародно-правовим документом за всю історію України та найбільшим міжнародним договором з третьою країною, коли-небудь укладеним Європейським Союзом.

Вона визначає якісно новий формат відносин між Україною та ЄС на принципах "політичної асоціації та економічної інтеграції" і слугує стратегічним орієнтиром системних соціально-економічних реформ в Україні.

Передбачена Угодою поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі між Україною та ЄС визначатиме правову базу для вільного переміщення товарів, послуг, капіталів, частково робочої сили між Україною та ЄС, а також регуляторного наближення, спрямованого на поступове входження економіки України до спільного ринку ЄС.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: 12 єврозаконів, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]