Чт, 2024-04-18, 20:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
12-томник творів і 6-томну енциклопедію видадуть до 200-річчя Шевченка
Інші останні Культурні новини

До святкування 200-річного ювілею Тараса Шевченка вийде 12-томне зібрання його творів, повідомив міністр культури України Леонід Новохатько, передає "Інтерфакс-Україна".

"Всі 12 томів будуть у 2014-му році видані. І точно так само всі 6 томів шевченківської енциклопедії будуть видані", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

Міністр нагадав, що в 2000 році був виданий указ президента про публікацію зібрання творів Кобзаря. Однак до 2005 року вийшло сім томів.

"У цьому році виходить 8-й і 9-й. І стаханівськими темпами до 200-річчя нам потрібно встигнути видати 10, 11 і 12-й", - повідомив Новохатько.

Він зазначив, що останні три томи творів представлять не літературну, а художню спадщину автора.

Крім того, за словами Новохатька, видається шевченківська енциклопедія, два томи якої вже були презентовані у Києві кілька днів тому.

Міністр висловив сподівання, що 200-річчя Шевченка Україна проведе спільно з Литвою, Росією, Казахстаном і Польщею.

"Згода міністра культури Росії є. Я сподіваюся, що буде згода інших міністрів культури інших країн", - сказав глава Мінкульту.

За його словами, в рамках підготовки до 200-річного ювілею Шевченка планується підготовка документальних і художніх фільмів, реставрація фільмів минулих років за творами Шевченка.

Крім того, в міністерстві планують впорядкувати шевченківські місця, зокрема завершити реставраційні роботи в Каневі на Шевченківської горі, створити співоче поле біля її підніжжя, де будуть проходити пісенні фестивалі.

Міністерство культури оголосило конкурс на кращий логотип до святкування 200-річчя Шевченка.

"Давайте зробимо так, щоб не тільки в спорті до логотипу була таке увага, яка буде скрізь", - сказав Новохатько.

У Міністерстві культури розраховують, що на підготовку шевченківських об'єктів до 200-річного Кобзаря буде виділено близько 24,8 млн.грн.

Нагадаємо, до 200-річчя Шевченка про нього збираються зняти новий фільм за сценарієм Олександра Денисенка, головну роль в якому зіграє Остап Ступка.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1233 | Додав: adminA | Теги: творів, 12-томник, 200-річчя Шевченка, 6-томну енциклопедію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]