Чт, 2024-03-28, 22:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:59
151-шу річницю перепоховання Тараса Шевченка в Каневі відзначає Україна
Інші останні Культурні новини

22 травня відзначається 151-ша річниця з дня перепоховання Тараса Григоровича Шевченка на Чернечій горі в Каневі.

Урочисті заходи з цієї нагоди пройдуть в Каневі з 09.00 до 13.00, повідомили в прес-службі президента України Віктора Януковича.

Зокрема, у програмі заходів - молебень в Успенському соборі (09.00), урочиста хода на Тарасову гору "Останнім шляхом Кобзаря", звернення голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Тулуба до учасників заходу, покладання квітів на могилу Тараса Шевченко.

Близько 11.30 заходи перемістяться на Співоче поле, де пройдуть виставки майстрів народної творчості та відбудеться концерт за участю професійних та аматорських колективів.

Торік Канів у річницю перепоховання Шевченка відвідали прем'єр-міністр Микола Азаров і голова Верховної Ради Володимир Литвин. Близько сотні активістів ВО "Свобода", які також були присутні на заході, освистали тоді політиків.

Шевченко помер у Петербурзі, але, як і заповідав, спочив на Дніпрових кручах. В Україну труну везли кіньми. Після прощання з поетом, яке відбувалося в Успенському соборі в Каневі, до місця поховання - Чернечої гори - труну несли на руках.

Щороку у травневі дні біля могили поета в Каневі проходять богослужіння, сюди звідусіль їдуть люди вклонитися Кобзареві.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1225 | Додав: adminA | Теги: Каневі, Тараса Шевченка, україна, 151-шу річницю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]