Чт, 2024-03-28, 20:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:41
15 обстрілів, один боєць ЗСУ загинув - АТО
Інші останні Надзвичайні новини

У районі проведення АТО минула доба відзначилась зменшенням інтенсивності обстрілів позицій Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних угруповань.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 15 разів порушили перемир’я, здебільшого використовуючи стрілецьку зброю і гранатомети. В результаті обстрілів один український військовий отримав поранення. Ще один боєць ЗСУ загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої неподалік селища Піски.

На Луганському напрямку наприкінці доби бойовики двічі з великокаліберних кулеметів вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ неподалік Станиці Луганської, а укріплення у селищі Щастя обстріляли із зенітної установки. Також ввечері бандити майже годину з мінометів калібру 82 мм та гранатометів били по українських укріпленнях у районі Кримського. У відповідь сили АТО відкривали інтенсивний вогонь із гранатометів.

На Приморському напрямку під гранатометний вогонь противника потрапили опорні пункти ЗСУ у Талаківці і Водяному.

У штабі АТО повідомили, що за оперативною інформацію, на тимчасово окупованих територіях місцеві бойовики все частіше відмовляються служити в російсько-окупаційних угрупованнях. Це пояснюється тим, що у порівнянні з кадровими російськими військовими жителі Донбасу отримують в декілька разів меншу платню і в них значно нижчий рівень медичного обслуговування.

Крім того, бойовиків з числа місцевого населення переводять на казармене положення, примушують проводити провокаційні обстріли будівель на контрольованій ними ж території.  І саме цих найманців у першу чергу відправляють у найгарячіші точки на лінії розмежування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: 15 обстрілів, АТО, один боєць ЗСУ загинув | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]