Сб, 2024-04-27, 02:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
19 серпня на Донбасі від обстрілів загинув боєць ЗСУ - штаб ООС
Інші останні Надзвичайні новини

Унаслідок обстрілів позицій українських сил один військовий ЗСУ отримав несумісне з життям вогнепальне поранення, повідомили у штабі ООС.

Унаслідок здійснених у четвер, 19 серпня, обстрілів позицій українських військ на Донбасі загинув один боєць Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомив штаб Операції об'єднаних сил (ООС) на своїй Facebook-сторінці.

"Станом на 7:00 ранку 19 серпня зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. В результаті ворожого обстрілу один військовий отримав вогнепальне поранення несумісне з життям", - сказано у повідомленні штабу.

Обстріли позицій українських сил озброєними загонами проросійських сепаратистів було зафіксовано поблизу Новоолександрівки, Кримського та Нью-Йорка, ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що в напрямку Новоолександрівки вівся вогонь зі стрілецької зброї. Поблизу Кримського противник обстріляв українські позиції з мінометів 120-го калібру. Неподалік Нью-Йорка було зафіксовано ворожий вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, зазначили у штабі ООС.

За минулу добу було поранено цивільну

У штабі також повідомляють, що за минулу добу, 18 серпня, у районі проведення операції ОС зафіксовано три обстріли з боку проросійських сил. Так, противник відкривав вогонь поблизу Широкиного з мінометів 82-го калібру. Поблизу Водяного, що на Приазов'ї, позиції українських сил було обстріляно з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а неподалік Опитного - з мінометів 120-го калібру. Зазначається, що за минулу добу бойових втрат серед особового складу ОС немає.

У відповідь на обстріли проросійських сил українські війська відкривали вогонь, йдеться в повідомленні.

Крім того, 18 серпня Луганська ОДА повідомила про поранення однієї місцевої жительки внаслідок мінометного обстрілу з підконтрольної сепаратистам території. Жінку з численними пораненнями доправили до лікарні в Лисичанську.

17 серпня повідомлялося про одного пораненого українського військовослужбовця на Донбасі.

Нагадаємо, наприкінці липня делегація України у Тристоронній контактній групі (ТКГ) повідомила, що за рік дії режиму припинення вогню на Донбасі зафіксовано двократне скорочення втрат українських Збройних сил.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 570 | Додав: adminA | Теги: загинув боєць ЗСУ, 19 серпня, штаб ООС, обстріл, Донбас | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]