Вт, 2024-03-19, 08:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:34
19 українців лівійський суд засудив до 10 років ув'язнення
Інші останні Надзвичайні новини

Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за підтримку режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі, передає Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

"Один громадянин РФ отримав довічне ув'язнення, 19 українців, ще один росіянин і три бєларуси отримали по 10 років в'язниці", - повідомили 4 червня в прес-службі МЗС.

У відомстві зазначили, що захист засуджених до 10 років ув'язнення громадян України в Лівії буде подавати апеляцію на вирок.

"Уже досягнуто домовленості адвокатів щодо подачі апеляції до Вищого військового суду Тріполі. Україна буде робити все для того, щоб вирок нашим громадянам було переглянуто", - повідомили в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що 27 серпня 2011 року лівійський повстанський батальйон "Какаа" затримав 25 громадян Бєларусі, України та Росії.

Всій групі висунуто звинувачення у відновленні військової техніки, яка використовувалася режимом Муаммара Каддафі для "знищення лівійського народу".

3 вересня, завдяки зусиллям російського посольства в Тріполі, цю групу було звільнено. 6 вересня 2011 року стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості. Понад півроку лівійські повстанці тримали українців під арештом попри те, що їхню провину не було доведено.

Уже в березні 2012 року троє громадян України зусиллями українських дипломатів були звільнені з лівійського полону і повернулися на батьківщину, решта й далі утримувалася під вартою лівійських повстанців.

Суд розпочав роботу 4 квітня в Тріполі. Всій групі висунуто звинувачення у відновленні військової техніки, яка нібито використовувалася режимом Каддафі для "знищення лівійського народу".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: 10 років ув'язнення, 19 українців, Лівійський суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]