Чт, 2024-03-28, 22:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:35
200 нових видів рослин і тварин виявили в Азії. Серед них - рослина, яка живиться щурами
Інші останні Новини світу науки і технологій

Фахівці Всесвітнього фонду дикої природи у 2010 році виявили в районі річки Меконг 200 нових видів тварин і рослин, повідомляє "Вести. ру".

Серед нових живих організмів є і дуже екзотичні створення: ящірки, які бувають лише жіночої статі, риби-огірки, рослини, які харчуються птахами та щурами, і багато інших.

Доповідь Світового фонду дикої природи за 2010 рік була оприлюднена днями, згідно з його даними, під час роботи в регіоні зоологи що два дні зустрічали невідомих науці види тварин і рослин. Усього незнайомих людині представників флори і фауни знайшлося більш як 200 видів.

До унікальних живих знахідок належить і новий вид кирпатої мавпи із чубом, як у Елвіса Преслі, яка під час дощу ховає голову між колінами, щоб волога не потрапила у її високо задертий ніс. Ці смішні примати живуть у гористій місцевості М'янми під назвою Качин. Крім того, учених вразив унікальний вид ящірок, які бувають лише жіночої статі. Для продовження роду їм не потрібен самець, ці плазуни розмножуються поділом.

Також до списку WWF увійшли: гекон із яскраво-помаранчевими лапами, жовтою шиєю та синьо-сірим тілом, риби, що формою і кольором нагадують огірки, і п'ять різновидів хижих рослин, які харчуються птахами і навіть щурами.

"Багато які зі щойно відкритих видів тварин можуть зникнути ще до того, як будуть вивчені - частина з них перебуває на межі вимирання. Причин тому декілька. Одних тварин можуть буквально з'їсти без залишку більші хижаки, других відловлюють і перепродують за кордон, на третіх полюють для того, щоб розпродати на органи. Так, наприклад, місцевих носорогів відстрілюють заради їхніх рогів, які є важливим інгредієнтом у традиційній азіатській медицині", - зазначає представник Фонду Стюарт Чепмен.

Представники WWF направили відкриті листи державам, розташованим у районі річки Меконг, із вимогою вкласти додаткові кошти в охорону місцевої дикої природи.

Річка Меконг пролягає по території Камбоджі, Лаосу, В'єтнаму, Таїланду, М'янми та південно-китайської провінції Юньнань, її довжина становить 4,5 тисячі кілометрів.

Торік члени експедиції, що вирушила на острів Борнео в рамках проекту з захисту довкілля, організованого Всесвітнім фондом дикої природи (WWF), повідомили про відкриття нового виду тварин, раніше невідомих науці.

Список рідкісних і екзотичних знахідок поповнився жабою без легенів, жабою, що літає, і таємничим видом равликів. З-поміж інших видів дослідники знайшли найдовшу комаху - паличника Phobaeticus chani, який завдовжки сягає півметра.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1260 | Додав: adminA | Теги: фонду дикої природи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]