Вт, 2024-04-23, 21:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
22 іноземні делегації відвідали адмінмежу з окупованим Кримом
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

З ситуацією на КПВВ в Херсонській області ознайомилися 22 делегації іноземних дипломатів. Про це повідомив постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич.

Також він уточнив, що інформацію про обстановку на адмінмежі з окупованим Кримом вони доводять до глав своїх держав, формуючи проукраїнські меседжі.

«Всі вони говорять, що їм дуже важливо побачити ситуацію на власні очі. Що для багатьох Крим – це лише електронний лист або якийсь звіт на сторінці А4, а бачити ситуацію на власні очі – це зовсім інший experience, зовсім інший досвід», – зазначив Кориневич.

Крім того, постійний представник вказав, що раніше основну частину українського питання в міжнародному співтоваристві займав Схід України, то зараз адмінмежу відвідали вже 22 делегації дипломатів.

«Зараз вже 22 іноземних делегації побували на КПВВ з Кримом, а раніше було нуль. Тобто ми можемо говорити про те, що вся увага була націлена на Донбас, ми розуміємо це, безумовно. Ви знаєте, що міжнародні делегації відвідують Донбас, лінію зіткнення, але ми також говоримо, що у нас є тимчасово захоплений Крим. І увага міжнародних партнерів має бути теж прикута до Криму», – зробив акцент Антон Кориневич.

Постпред підкреслив, що посли, відвідуючи адмінмежу з окупованим півостровом, складають власну думку про наслідки окупації Криму Росією, на основі якої складаються звіти і формуються меседжі для свого уряду.

«Посол іноземної держави на адмінмежі – це посол, який потім пише звіт у центр. Посол, який формулює певні меседжі для свого уряду і робить це безпосередньо перед установчим самітом «Кримської платформи». Побачивши, що за кілька сотень метрів стоїть чекпойнт КПВВ, який контролюється Російською Федерацією, і розуміючи, що, власне, ось він, окупант. Ось вона – Європа XXI століття», – підкреслив Кориневич.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 547 | Додав: adminA | Теги: 22 іноземні делегації, окупований крим, адмінмежа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]