Чт, 2024-04-25, 00:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:33
23 парки з Wi-Fi, парковками та відеонаглядом обіцяють киянам
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Київська адміністрація обіцяє облаштувати 23 міські парки: модернізувати освітлення, встановити відеоспостереження, обладнати парковки, впровадити Wi-Fi, встановити спортивні та дитмайданчики.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов під час презентації проекту реформування міського паркового господарства “Київські парки”, повідомляє сайт міської влади.

“Ми визначили 23 парки в усіх районах столиці, які стануть пілотними в реалізації проекту. Перші три – парк Дарницького шовкового комбінату (ДШК), парк ім. Пушкіна та частково Труханів острів – мають бути відкриті вже у травні”, – сказав він.

Ніконов висловив сподівання, що активну участь у цьому процесі братиме громадськість – не просто висловлюватиметься на громадських слуханнях, братиме учать в управлінні, моніторингу та контролі за реконструкцією парків.

Чиновник відзначив, що проект “Київські парки” передбачає і зміну фінансування парків, зокрема, цього року з міського бюджету на проект вже виділено 30 мільйонів гривень на проектування та створення інженерної інфраструктури.

“Будівництво спортивних, дитячих майданчиків, освітлення тощо може бути забезпечено за кошт інвесторів, меценатів, екологічних фондів, а також за рахунок прибутків, отриманих від наданих в цих парках послуг”, – додав Ніконов.

Як відомо, КМДА оголосила конкурс на посаду директора КП “Київські парки”.

В рамках пілотного проекту вже визначено 23 парки, де відбудеться ремонт. Це, зокрема, Центральний парк культури та відпочинку “Хрещатий”, парк “Володимирська гірка”, Наводницький парк, Голосіївський парк, парк “Маріїнський”, парк “Міський сад”, парк “Нивки”.

А також парк “Орлятко”, Солом’янський ландшафтний лісопарк, парк імені Пушкіна, Сирецький парк, Печерський ландшафтний парк, парк імені Тараса Шевченка, Всеукраїнський парк “Пам’яті борців за свободу та незалежність України”, парк “Березовий гай”.

Оновлення обіцяють і урочищу “Наталка” на Оболоні, парку “Партизанської Слави”, парку “Юність”, парку “Перемога”, парку “Відрадний”, парку “ДШК” (Дарницького шовкового комбінату), парку “Кіото” та Трухановому острову.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: 23 парки з Wi-Fi, КИЯНАМ, парковками та відеонаглядом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]