Ср, 2024-04-17, 01:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:49
3000 іммігрантів готова прийняти Болгарія
Інші останні Новини Європейського Союзу

Уряд Болгарії погодився повернути до країни понад 3000 іммігрантів, які просять притулку в інших країнах ЄС.

Як повідомив болгарський веб-сайт Novinite, інші країни Європейського союзу просили уряд Болгарії повернути до країни майже 8000 мігрантів.

У 2013 році Болгарія ледь справлялася з напливом біженців, які втікали від війни в Сирії, і її центри біженців переповнені.

Згідно з правилами ЄС, прохання про притулок мають розглядатися в першій країні Євросоюзу, до якої потрапляють мігранти.

Болгарія і сусідня Греція скаржаться на те, що це положення про розгляд клопотань про притулок, відоме як Дублінська конвенція, є несправедливим. Обидві країни закликали інших членів ЄС рівномірніше розподілити тягар опіки над прохачами притулку. З подібними проханнями до керівництва ЄС зверталися Італія і Мальта, які також зазнають приросту міграції.

Сайт Novinite повідомляє, що мігранти, які повернуться до Болгарії, прибудуть із Німеччини, Австрії та Угорщини. Болгарія, яка є найбіднішою країною ЄС, наразі погодилася прийняти в себе принаймні 3163 особи.

У 2013 році Болгарія зміцнила свій наземний кордон із Туреччиною, побудувавши уздовж нього загорожу протяжністю 32 кілометри. Тепер болгарські урядовці кажуть, що цей паркан має бути продовжено.
На охорону лінії державного кордону влада Болгарії надіслала сотні додаткових прикордонників, однак президент Росен Плевнелієв категорично відкинув пропозицію надіслати на кордон війська.

Стурбованість правами людини

У квітні минулого року Європейська комісія відкрила проти урядів Болгарії та Італії формальну процедуру, звинувативши їх у порушенні правил ЄС, коли стало відомо, що прикордонники обох країн не пропустили біженців із Сирії. Ця процедура може завершитися накладенням штрафів, якщо уряди цих країн не зуміють зупинити порушення прав людини.

Базована в США правозахисна організація Human Rights Watch також піддала різкій критиці болгарських прикордонників за порушення прав біженців.

Згідно з міжнародним законодавством, прохачі притулку мають право на індивідуальний розгляд їхніх клопотань, щоб визначити, чи вони справді втікають від війни і переслідування на батьківщині.

Прикордонна служба ЄС Frontex каже, що в 2013 році громадяни Сирії становили понад половину всіх мігрантів, які незаконно потрапили до ЄС маршрутом східної частини Середземного моря, куди належить і болгарсько-турецький кордон.

Згідно зі статистикою за 2014 рік, болгарська Державна служба біженців називає Сирію як країну, з якої прибуло найбільше біженців - 5517. На другому місці - Афганістан (2468 біженців), а на третьому - Ірак (454).

За період між січнем 1993 року і груднем 2014 року Болгарія отримала 37994 прохань про надання притулку, стверджує державне агентство. Із цієї кількості статус біженців отримали 6520 людей, а ще 8870 отримали статус жертв гуманітарного лиха, який дає дещо менше прав.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: 3000 іммігрантів, Болгарія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]