Вт, 2024-04-23, 08:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
31 річний ув'язнений кубинський дисидент помер після 50-денного голодування
Інші останні Новини світу

Ув'язнений кубинський дисидент Вільман Вільяр помер після 50 днів голодування. Йому був 31 рік.

За даними правозахисників, Вільяр помер ввечері 19 січня в лікарні міста Сантьяго-де-Куба. Він перебував у критичному стані протягом декількох останніх днів, передає ИТАР-ТАСС. 

Попередньо, смерть настала в результаті відмови внутрішніх органів, викликаної сепсисом. Кубинська опозиція поклала повну відповідальність за "неминучу смерть" Вільяра на кубинський уряд.

Вільяр вирішив відмовитися від їжі на знак протесту проти чотирирічного тюремного терміну, до якого він був засуджений за участь в листопадовій демонстрації в місті Контрамаестрі. Під час голодування стан його здоров'я різко погіршився, і Вільяра відправили до лікарні.

Нагадаємо, в лютому минулого року на Кубі після 85-денного голодування помер 42-річний дисидент Орландо Сапата. Сапата, який потрапив у в'язниці 20 березня 2003 року, оголосив голодування на знак протесту проти поганого поводження, зокрема, побоїв. Його смерть викликала хвилю критики на адресу кубинської влади з боку міжнародного співтовариства.

Деякий час по тому сухе голодування оголосив опозиціонер Гільєрмо Фаріньяс. Він вимагав, щоб кубинська влада випустила на свободу важко хворих "в'язнів совісті".

Після серії зустрічей між представниками кубинської влади і місцевої католицької церкви за посередництва тодішнього міністра закордонних справ Іспанії Мігеля Анхеля Моратіноса на початку липня 2010 року Гавана погодилася звільнити 52 ув'язнених опозиціонерів і дозволити їм залишити країну.

Після цього менш ніж за рік до Іспанії з Куби переїхали 115 кубинських дисидентів, які відбували там різні терміни ув'язнення. Ще 12 опозиціонерів не побажали залишати країну, але в кінцевому підсумку також були звільнені. Як заявив у зв'язку з цим кубинський лідер Рауль Кастро, звільнення ув'язнених, "які не понесли повного покарання", сприяло зміцненню національної єдності.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1148 | Додав: adminA | Теги: кубинський дисидент помер після 50- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]