Пт, 2024-04-26, 13:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:14
36 незаконних новобудов виявили на території Києво-Печерської лаври
Інші останні Релігійні новини

Державна аудиторська служба України провела перевірку Національного заповідника "Києво-Печерська лавра". За результатами виявили незаконні передачі у користування пам’яток культурної спадщини та 36 незаконних новобудов. Про це повідомило видання LB.ua з посиланням на власні джерела.

Всі незаконні новобудови не мають відношення до побуту священнослужителів, а, навпаки, мають комерційне або господарське значення. Крім будівництва, керівництво чоловічого монастиря УПЦ МП, що розташовувався в Києво-Печерській лаврі, також займалося знесенням.

Зокрема, представники УПЦ МП знищили старовинну огорожу на вул. Ближньопечерській, яка є архітектурною пам’яткою.

В ході перевірки, яка тривала з 1 січня 2018 року по 30 вересня 2022-го, аудитори виявили факти незаконної передачі пам’яток культурної спадщини у користування Київській метрополії, Приватній академії та Академії УПЦ.

Нагадаємо, що ще в грудні 2022 року Києво-Печерську лавру зареєстрували як монастир ПЦУ. На Різдво за григоріанським календарем митрополит Православної церкви України Епіфаній провів у Лаврі перше богослужіння.

Згодом стало відомо, що Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" з 29 березня розірве договір про оренду будівель і майна з УПЦ МП. Відповідне попередження підписав в. о. генерального директора Нацзаповідника Олександр Рудник.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 544 | Додав: admin | Теги: новобудова, Лавра, Територія, Києво-Печерська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]