Пт, 2024-04-19, 13:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
5-7 серпня на Львівщині пройде масштабний фестиваль середньовічної культури "Ту Стань!"
Інші останні Культурні новини

Маштабний фестиваль української середньовічної культури "Ту Стань!" відбудеться з 5 по 7 серпня 2016 року на території історико-культурного заповідника Тустань, що в селі Урич (120 км від Львова). Про це йдеться на офіційній сторінці фестивалю у Facebook.

Цього року "Ту Стань!" з новим розмахом прагне перенести своїх гостей у часі до духовної та культурно насиченої української історії на території стародавнього фортифікаційного містечка з мальовничими скелями. За три дні фестивалю відвідувачі зможуть відчути на собі побут та захопитися лицарськими звитягами України ІХ-ХІІІ століття, відвідати середньовічний університет та театр, побачити справжніх бойових коней, потримати у руках середньовічну зброю та постріляти з лука, здійснити віртуальну прогулянку давньою Тустанню, потанцювати під драйвову етномузику та взяти участь у нічному штурмі фортеці.

Головною історичною темою одинадцятої "Ту Стані!" є Щит Європи - адже ще з ХІІІ століття Україна виступила щитом між Європою і Азією, захищаючи європейські держави від монголів. Могутні скелі Тустані перетворяться на середньовічний форпост, в якому будуть відтворюватися ці події. Так, наприклад, всі охочі матимуть змогу взяти участь у реконструкції побуту часів короля Данила Галицького, який виступив проти ординців, зміцнив Галицько-Волинську державу й намагався відновити незалежну Русь.

Протягом фестивалю працюватимуть чотири тематичні сцени-галявини, кожна з яких стане острівцем середньовічного життя.

Уявити велич Тустанської фортеці цьогоріч допоможе Водяна стіна, на якій буде проектуватися 3D-зображення могутнього середньовічного укріплення. Хай-тек сцена візуально відтворить фортецю різних періодів, органічно поєднуючи минуле з сучасним.

Ремісники продаватимуть середньовічний крам та будуть частувати всіх охочих справжніми середньовічними стравами. А кожен охочий зможе відчути середньовічний дух, одягнувши для лицарських поєдинків обладунки та зброю. Лицарі слова візьмуть участь у змаганнях під час поетичного турніру.

Доїхати на цьогорічну "Ту Стань!" можна своїм автом чи просто забронювати місце у автобусі, який регулярно курсуватиме між Львовом та місцем проведення фестивалю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: фестиваль середньовічної культури Т, Львівщина, 5-7 серпня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]