Чт, 2024-04-18, 18:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:00
5 листопада об'єднана опозиція закликає прийти під ЦВК. Гриценко - "обнулити списки"
Інші останні Політичні новини
Об'єднана опозиція скликає всі опозиційні сили на мітинг протесту проти фальсифікацій на виборах у Верховну Раду України, який відбудеться в понеділок, 5 листопада, біля будівлі Центральної виборчої комісії, повідомляє прес-служба партії "Фронт змін".

<а href="#1">У "Батьківщині" розмірковують над обнуленням списків і відмову від мандатів

"Сьогодні влада нахабно фальсифікує вибори на округах, де перемагають опозиційні кандидати. Для підробки результату на користь провладних кандидатів без суду і слідства скасовується волевиявлення десятків тисяч громадян. Об'єднана опозиція звертається до всіх опозиційних сил, до всіх небайдужих до долі країни прийти під ЦВК і захистити свій вибір і право кожного українця обирати собі владу", - заявляють в прес-службі.

"Збір о 10.00 на бульварі Лесі Українки,1", - мовиться в повідомленні.

У "Батьківщині" розмірковують над обнуленням списків і відмову від мандатів

Партії "Батькiвщина" необхідно провести з'їзд, "обнулити списки" і відмовитися йти у Верховну Раду", вважає один з лідерів об'єднаної опозиції "Батьківщина" (третій номер в партійному списку), народний депутат Анатолій Гриценко, повідомляє прес-служба депутата.

На своїй сторінці <а href="http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100003313481489&fref=ts">у Facebook Гриценко написав: "Я тільки що вніс Арсенію Яценюку, як голові ради об'єднаної опозиції "Батьківщина", пропозицію: негайно (завтра, максимум у вівторок) скликати з'їзд у "Батьківщині" – обнулити і партійний список, і список мажоритарників. У Раду за цих умов – не йти! Інакше втратимо довіру людей, які нас підтримали, а це – найважливіше!".

Гриценко стверджує, що ця ідея знайшла підтримку у Яценюка, керівника штабу об'єднаної опозиції Олександра Турчинова, народного депутата Сергея Соболєва.

"З іншими лідерами партій зв'язуємося. Тому що всі в різних окружкомах воюють", - написав депутат.

28 жовтня в Україні пройшли парламентські вибори. Вони проводилися за змішаною системою: по 280 депутатів обиралися за партійними списками і по мажоритарним округам.

Згідно з результатами електронної обробки 99,90% протоколів, по багатомандатному виборчому округу на парламентських виборах в Україні, Партія регіонів набрала 30,01% голосів виборців, "Батьківщина" – 25,52%, "УДАР" – 13,95%, КПУ – 13,18%, "Свобода" – 10,44%.

Представники опозиції заявляють, що результати голосування у низці мажоритарних округів фальсифіковані.

Нинішнє скликання Верховної Ради було обрано на позачергових виборах 30 вересня 2007 року, після того, як депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко відмовилися від мандатів і "обнулили" свій партійний список.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1222 | Додав: adminA | Теги: Гриценко, 5 листопада під ЦВК, об'єднана опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]