Вт, 2024-04-23, 11:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
600 мільйонів євро Європейський інвестиційний банк дає Україні на реформи та інфраструктуру
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Уряд України, Європейський інвестиційний банк та Єврокомісія підписали кредитні угоди обсягом 600 млн євро на фінансування у державі програм реформ та розвитку інфраструктури.

Церемонія підписання відбулася у понеділок у Єврокомісії, повідомляє "Укрінформ".

Пакет на чотири позики буде спрямований на підтримку програми "Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток" (120 млн євро); проекту модернізації української залізниці" (120 млн євро); на розвиток та модернізацію логістичної інфраструктури ТОВ "Нібулон" (71 млн євро); на підтримку малого і середнього підприємництва в Україні (260 млн євро).

У ЄІБ наголосили, що ця кредитно-фінансова установа виконує свої зобов’язання у частині фінансової допомоги Україні з боку Євросоюзу, яка на 2014-2016 роки становить 3 млрд євро із загального пакету в 11 млрд євро.

Україна та ЄІБ також підписали Меморандум про порозуміння, який визначає важливість продовження співпраці після 2016 року.

Нагадаємо, у середині листопада повідомлялося, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості у рамках співробітництва з Європейським інвестиційним банком для реалізації інвестиційних проектів у ПЕК вже залучило 675 млн євро. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 674 | Додав: adminA | Теги: україна, Європейський інвестиційний банк, реформи та інфраструктура, 600 мільйонів євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]