Чт, 2024-04-25, 08:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:07
600 млн євро кредиту Україна отримає від Єврокомісії і 400 млн євро від ЄІБ
Інші останні Економічні новини

  Європейська комісія прийняла рішення почати процес надання допомоги Україні у розмірі 600 млн євро. Відповідне рішення було прийнято 7 липня, передає "ЕС-плюс" з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

Повідомляється, що допомога в 600 млн євро є першою частиною третьої програми макрофінансової допомоги на суму 1,8 млрд євро, і буде надана у вигляді кредиту.

Як йдеться у повідомленні, рішення про початок надання допомоги прийнято на основі Меморандуму про взаєморозуміння та угоди про кредит, підписаної 22 травня під час саміту "Східного партнерства" в Ризі між ЄС та Україною.

Макрофінансова допомога надаватиметься трьома траншами: перші два будуть виплачені до кінця 2015 року, третій - на початку 2016 року.

У рамках перших двох програм макрофінансової допомоги Київ уже отримав 1,61 млрд євро.

Водночас, Європейський інвестиційний банк надав уряду України 400 млн євро на розвиток інфраструктури ЖКГ, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Залучені кошти будуть інвестуватися в централізоване теплопостачання та гаряче водопостачання; централізоване і нецентралізоване питне водопостачання, водовідведення; енергоефективність будівель; зовнішнє освітлення населених пунктів та поводження з побутовими відходами", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, це дозволить відновити інфраструктуру і забезпечить підвищення якості послуг, що надаються населенню.

Відповідне рішення прийнято урядом на засіданні 8 липня.

Передбачено, що залучення позики від ЄІБ для реалізації проекту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України" та встановлення плати підприємствам-учасникам проекту за надання кредиту на рівні 0,01%.

"Також затверджено проект розпорядження президента України "Про делегацію України для участі у переговорах з ЄІБ". Метою створення делегації є проведення переговорів з ЄІБ про підписання Фінансової угоди", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, раніше ЄС вирішив надати Україні додатково 15 млн євро гуманітарної допомоги.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: україна, кредит, 400 млн євро, ЄІБ, Єврокомісія, 600 млн євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]