Пт, 2024-03-29, 00:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:54
95-поверховий хмарочос зі сталі та скла став найвищою будівлею Європи
Інші останні Новини світу

У Лондоні завершили будівництво 95-поверхового хмарочосу Shard London Bridge, який став найвищою будівлею у всій Європі.

Скляний хмарочос, спроектований італійцем Ренцо Піано, заввишки 310 метрів. У будівлі більше 800 сталевих деталей, 11 тисяч шибок і важить вона 500 тонн, передає Euromag.

Передбачається, що Shard London Bridge одним із символів міста. Всередині, серед іншого, буде обладнано готель зі 195 кімнат і кілька ресторанів.

Будівництво хмарочосу завершилося якраз до літніх Олімпійських ігор і ювілею правління британської королеви Єлизавети II.

Втім, передбачається, що звання рекордсмена він утримає недовго: на 2012-2013 роки в Парижі запланована здача 93-поверхового хмарочоса Hermitage Plaza заввишки 323 метри.

Абсолютним же рекордсменом за висотою в Європі має стати вежа "Восток" в діловому центрі "Москва-Сіті", заявлена висота якої - 506 метрів.

А ось найвища будівля світу - "арабське диво" - це дубайський хмарочос "Бурдж аль-Халіфа". Висота будівлі становить 818 метрів. Будівля майже вдвічі перевершує за висотою найвищий нью-йоркський хмарочос Емпайр-стейт-білдінг і залишає більш ніж на 300 метрів позаду будівлю у столиці Тайваню Тайпеї, яка називалася раніше найвищою у світі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1125 | Додав: adminA | Теги: 95-поверховий хмарочос, найвищою будівлею Європи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]