Пт, 2024-03-29, 11:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:11
9 липня на позачерговому засіданні Рада розгляне законопроекти для отримання кредиту МВФ і про місцеві вибори
Інші останні Політичні новини

Рада коаліції вирішила у четвер, 9 липня, провести позачергове засідання Верховної Ради.

Про це повідомив прес-секретар голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана Дмитро Столярчук, передає УНІАН.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що Верховна Рада на позачерговому засіданні 9 липня розгляне законопроекти про місцеві вибори, реформування органів внутрішніх справ та щодо отримання кредиту МВФ.

Про це він сказав у коментарі журналістам під час проведення засідання Ради коаліції в парламенті.

"Прийняли рішення: у четвер проводимо позачергове пленарне засідання", - сказав Ляшко.

За його словами, розглядатимуться 6 законів, пов`язаних з отриманням чергового траншу кредиту МВФ, 4 закони щодо децентралізації повноважень з реєстрації прав на нерухоме майно, законопроект про місцеві вибори, три законопроекти про реформування органів внутрішніх справ.

Ляшко оцінює як дуже високу ймовірність ухвалення на позачерговому засіданні нового закону про місцеві вибори.

Він зазначив, що наразі продовжується нарада під головуванням першого віце-спікера парламенту Андрія Парубія щодо законопроекту про місцеві вибори.

"Залишилось кілька важливих моментів, на яких наполягає "Самопоміч". Ставимо перед собою завдання узгодити ці питання, щоб закон про вибори був прийнятий", - сказав Ляшко.

Говорячи про ймовірність ухвалення нового закону про місцеві вибори, він сказав: "Я даю 99%, що новий закон про вибори у четвер буде проголосований".

Крім того, додав Ляшко, його фракція, фракції "Самопоміч" та "Батьківщина" наполягають на тому, щоб також було розглянуто законопроект про скасування податку на пенсії пенсіонерам, які працюють. "На жаль, поки що цей законопроект не знаходить підтримки у колег з Блоку Порошенка і з фракції "Народного фронту", - додав депутат.

Водночас Ляшко повідомив, що Верховна Рада на позачерговому засіданні не вноситиме на переголосування закон про реструктуризацію валютних кредитів.

Він зазначив, що законопроект "1558-1 не буде розглядатися, переглядатися в четвер, оскільки немає спільної позиції фракцій коаліції".

За словами Ляшка, три фракції коаліції - Радикальної партії, "Самопомочі" та "Батьківщини" - наполягають на тому, щоб цей закон не переголосовувати, а дві фракції - "Народний фронт" та "БПП" – вимагають переголосування.

"Тому узгодженої позиції немає, на четвер це питання не виносимо, шукаємо узгоджену позицію", - наголосив Ляшко.

Він додав, що за участю прем`єр-міністра Арсенія Яценюка, міністра фінансів України Наталії Яресько, представників тих, хто позичав валютні кредити, має бути зібрана нарада, щоб шукати узгоджене рішення.

"Безумовно, проблема є, її треба вирішувати. Закон потребує доопрацювання? Безумовно, потребує. Давайте доопрацьовувати, але робити вигляд, що такої проблеми не існує і знімати її взагалі з порядку денного, то ми категорично поти цього", - заявив Ляшко.

Орієнтовно пленарне засідання, заявив Ляшко, планується на 11-12 годину.

Своєю чергою перший заступник лідера фракції "БПП" Ігор Кононенко зазначив, що розглядатимуться також два урядові законопроекти щодо полегшення візового режиму, а серед "поліцейських" законопроектів - щодо муніципальної варти та сервісних центрів.

Крім того, Кононенко зазначив, що законопроект про місцеві вибори не ідеальний, але значно кращий за старий закон про вибори.

За його словами, серед дискусійних питань - вибори мерів у два тури, доцільність участі політичних блоків у місцевих виборах, участь партії, яка зареєстрована за рік чи два до початку виборчого процесу, а також щодо права участі партії у виборах, якщо вона висунула кандидатів у двох третинах округів країни.

Як повідомлялося, 18 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про місцеві вибори (№ 2831-3), яким передбачена участь у місцевих виборах партій та блоків. Депутати також проголосували за скорочену процедуру підготовки законопроекту до другого читання. На сьогодні до нього подано більше 400 поправок.

Між тим лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк сьогодні, 7 липня, заявив, що його фракція не готова підтримати законопроект про місцеві вибори у нинішньому вигляді.

Він зазначив, що фракція підготувала 14 поправок, без внесення 7 із яких "не можна рухатися". Зокрема, "Самопоміч" виступає проти участі блоків у місцевих виборах, за скорочення депутатського корпусу в радах, ініціює заборону політичної реклами.

2 липня парламент ухвалив закон №1558-1, що зобов`язує банки реструктуризувати всі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості, за курсом на дату укладання такого договору (тобто, в більшості випадків, за курсом 5,05 грн за долар). За закон проголосували 229 народних депутатів при необхідних 226.

Перед засіданням Ради "Блок Порошенка" розгляне відставку Луценка

БПП розгляне відставку Юрія Луценка з посади лідера фракції перед засіданням Верховної Ради України в четвер, 9 липня.

Про це заявив заступник лідера фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Кононенко журналістам під час засідання ради коаліції в парламенті, передає РБК-Україна.

"Засідання фракції БПП буде в четвер вранці. Першим питанням буде розглядатися відставка Луценка", - сказав Кононенко.

Нагадаємо, про свою відставку Луценко через прес-секретаря Ларису Сарган заявив 3 липня, після скандального голосування за законопроект 1558-1.

При цьому колишній голова СБ України Валентин Наливайченко стверджує, що Луценко не контролює фракцію БПП, а її тіньовим "смотрящим" є відомий житомирський забудовник, представник президентського лобі Борислав Розенблат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: рада, 9 липня, місцеві вибори, кредит МВФ, законопроекти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]