Пт, 2024-04-19, 22:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:55
На территорії України, Сінгапура і Албанії вступила в силу Гаазька конвенція про викрадення дітей
Інші останні Офіційні новини
Сьогодні на території України, Австралії, Сінгапуру та Албанії набула чинності Гаазька конвенція про викрадення дітей (Hague Convention on the Civil Aspects of International Child Abduction), основний міжнародний договір регламентує випадки незаконного транскордонного переміщення дітей, повідомляє New Europe

Генеральний прокурор Австралії Нікола Роксон (Nicola Roxon) з цієї нагоди заявила: "випадки викрадення дитини неймовірно складні, але Гаазька конвенція може відігравати певну роль у наданні допомоги у вирішенні цих дуже складних випадків. Я рада, що між Австралією, Сінгапуром, Албанією та Україною набуває чинності дана Конвенція. Цей крок значно прискорює процес врегулювання міжнародних випадків викрадення дітей батьками, і сприяє доступу до механізмів транскордонного співробітництва". Прокурор також додала: "Австралійський уряд прагне забезпечити повернення австралійських дітей, незаконно переміщених або утримуваних у іншій країні".

Слід зазначити, що Гаазька конвенція про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей від 25 жовтня 1980 року є багатостороннім договором, який спрямований на захист дітей від шкідливої дії викрадення, утримання та переміщення через міжнародні кордони.

Положення договору спрямовані на сприяння поверненню дітей в країну їх постійного проживання. Основним положенням конвенції є норма, яка стверджує, що питання які стосуються місця проживання дитини та режиму контактів з нею можуть бути вирішені судами країни проживання дитини.

Нагадаємо, що в кінці 2013 року, Україна, як стверджується, підпише з ЄС договір про асоціацію. У цьому світлі країна прагне відповідати базовим критеріям ведення справ прийнятих в ЄС і країнах з якими він має ряд двосторонніх договорів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1363 | Додав: adminA | Теги: викрадення дітей, Гаазька конвенція, україна, Албанія, Сінгапур | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]