Пт, 2024-04-19, 09:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:36
Аби відмовитися від імпорту до 2020 року Україна розраховує збільшити видобуток газу – Гройсман
Інші останні Економічні новини

Україна, у разі успішної реалізації програми нарощування власного видобутку газу, розраховує відмовитися від імпорту палива до 2020 року.

Як повідомили в прес-службі уряду, про це сказав прем`єр-міністр України Володимир Гройсман у ході відвідання держпідприємства "Шебелинкагазвидобування" в Харківській області.

"Багато років, особливо у 2007, 2008, 2009 і 2010-2013 роках, "Укргазвидобування" – державне підприємство, яке має видобувати державний газ, забезпечувати енергонезалежність країни, було на межі знищення. Ми цей процес зупинили", – цитує Гройсмана прес-служба.

За його словами, цього року уряд видав 14 дозволів на розвідку родовищ, у той час як попередні 7 років таких документів не видавали. "Сьогодні розпочали розробку верхнього горизонту Шебелинського газового родовища. Фахівці оптимістично оцінюють обсяги запасів газу на цьому родовищі, – сказав глава уряду. – Наше завдання – на 7 млрд кубометрів за 5 років наростити власний видобуток. Не платити валюту за те, щоб імпортувати газ, а виробляти власний. Це значно зміцнить наші позиції щодо енергонезалежності, національної безпеки і зробить нас конкурентними, і головне – ми зможемо якісно проходити опалювальні сезони".

Гройсман запевнив, що уряд й надалі продовжить курс на розвиток власного видобутку та викорінення корупції в нафтогазовому секторі шляхом ліквідації схем і надання видобутку газу й нафти публічності.

"Зрозуміло, що ті, хто заробляв на цьому сотні мільйонів доларів і мільярди, вони цим не задоволені. І про це буде багато розмов", – попередив Гройсман.

Своєю чергою міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що Україна до 2020 року інвестує в свою газовидобувну галузь, відповідно до ухваленої концепції розвитку галузі, 6 млрд доларів.

"Фінансування, яке буде вкладено у газовидобувну галузь, становитиме близько 6 млрд доларів", - сказав Насалик.

Також міністр додав, що, згідно з розробленою концепцією, планується провести 448 операцій гідророзриву пласта і пробурити 1560 свердловин (з них 637 на діючих родовищах і 216 — нових).

"Ми не зможемо досягти 27 млрд кубометрів до 2020 року без збільшення ресурсної бази, тобто необхідне буріння нових свердловин на родовищах", - сказав Насалик, додавши, що проведення гідророзриву пласта і використання дожимних компресорних станцій дозволить стабілізувати нинішній рівень видобутку.

За словами керівника держкомпанії "Укргазвидобування" Олега Прохоренка, компанія планує наростити ресурсну базу до 2020 року до 100 млрд кубометрів.

Нагадаємо, раніше Насалик заявляв, шо за чотири з половиною роки Україна матиме всі підстави повністю відмовитися від імпорту газу, збільшивши власний видобуток.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, 2020 р, імпорт, видобуток газу, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]