Вт, 2024-04-23, 14:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:55
Аби закрити всю лінію фронту - в Україні почали створювати "Армію дронів": як долучитися
Інші останні Новини України

На першому етапі планують закупити 200 дронів-розвідників для українських військових.

Міністерство цифрової трансформації, Генштаб ЗСУ та платформа UNITED24 оголошують збір на проєкт "Армія дронів". Його мета – придбати 200 дронів-розвідників, які закриють всю лінію фронту шириною близько 2 470 км.

Про це 1 липня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Дрони дозволять відстежувати дії росіян, змінювати військові стратегії й надалі зберегти якомога більше життів наших військових.

Про дрони-розвідники

Такі дрони можуть літати до 24 годин на відстань 160 км і при цьому залишатися майже непомітними для ворожого ока.

Вони обладнані декількома камерами із тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Їх складно помітити й куди складніше – збити.

Як долучитися до збору

Допомогти ЗСУ і долучитися до збору можна з будь-якого куточка світу, переказавши кошти через платформу UNITED24. Або передати армії власний дрон (перевірити, чи він підходить.

Зазначається, що на зібрані кошти будуть не тільки купувати дрони, але й ремонтувати їх, оперативно замінювати, а також навчати пілотів.

ЗМІ писали, що на Миколаївщині українські військові знищили один із найдорожчих безпілотників РФ "Форпост" вартістю в $7 млн. За офіційними даними Генштабу, з початку повномасштабної війни в Україні ЗСУ знищили 645 російських БПЛА.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 327 | Додав: adminA | Теги: україна, лінія фронту, Армія дронів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]