Сб, 2024-04-20, 09:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:09
Аби зірвати акцію Врадіївського руху на Банковій активістам запропонували 100 тис дол
Інші останні Політичні новини
"Сьогодні вийшли на мене та ще одного побратима із авторитетних націоналістичних рухів в Україні представники владних структур. Нам було запропоновано угоду, щоб "похоронити" весь завтрашній рух у Києві та не допустити акції народного обурення під стінами МВС та Банкової". Про це 17 липня на своїй сторінці написав координатор КУПРу Сергій Мельниченко.

"При цьому, для підтвердження своїх намірів специ запропонували 100 тисяч доларів США та подальшу підтримку і взаємодію із силовими структурами.

З метою отримання інформації про наміри Банкової, ми погодились на призначену зустріч та сіли за стіл перемовин.

Сценарій дестабілізації та збиття напруги запропоновано наступний. У разі неспроможності агентури служб дестабілізації руху ще на підході до Києва, попрохали збити рівень напруги прямо у Києві. Для цього влада надає декілька великих автобусів "Неоплан", щоб лідери громадських рухів загітували частину протестного руху погодитись на поїздку до Кримської резиденції президента чи місця відпочинку міністра, позаяк останні перебувають у робочій відпустці.

Для реалізації переконання активістів буде здійснено приїзд до протестувальників заступника міністра, а також інших впливових та авторитетних громадських діячів.

При цьому, щоб унеможливити поїздку до самої резиденції, у дорозі в кількох автобусів випадково виникнуть технічні поломки. Це повинно статись саме в автобусах з реальними представниками громадськості.

Крім того, в ряди радикально налаштованих активістів буде введено провокаторів, які повинні посіяти смуту серед учасників та здійснити розкол у масах.

Наразі, для відвернення можливості консолідувати свої зусилля на Майдані, там розпочинають проведення робіт з реконструкції Майдану, а також планується проведення якогось соціального заходу у місцях, на яких ще не проводяться роботи.

Для підтвердження серйозності своїх намірів, нам було запропоновано аванс в розмірі 50 тис доларів. При цьому, від переговорників стало відомо, що з деякими представниками активістів питання вже вирішено.

Таким чином, закликаю всіх свідомих громадян, які прибуватимуть у столицю з ідейними переконаннями та чіткими намірами, не піддаватись на владні провокації, а також недопускати спецпровокаторам внести елементи деструктивізму в наші плани!!!" — написав Мельниченко.

Нагадаємо, учасники ходи з Врадіївки мають намір провести мітинг біля будівлі Міністерства внутрішніх справ України в Києві у четвер, 18 липня. Як повідомив депутат УДАРу Сергій Каплін, хода має розпочатися о 8 годині ранку від "Експоцентру України" в Києві (вул. Академіка Глушкова, 1) до будівлі МВС, де на 11-ту призначений мітинг.

Довідка

У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як тяжкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижака, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділку.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділку міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижака перевели зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і заарештували.

Захарченко вважає, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у "врадіївському злочині".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 909 | Додав: nowyny | Теги: зірвати акцію врадіївського руху | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]