Пт, 2024-03-29, 12:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:22
Абромавічус - Мінекономрозвитку переглядає макропоказники економіки України на 2016 рік
Інші останні Економічні новини

Міністерство економічного розвитку і торгівлі переглядає основні макроекономічні показники України, однак глобального колапсу не очікується, а прогноз щодо інфляції на 2016 рік залишається на рівні 12%, повідомив журналістам міністр Айварас Абромавічус на інвестиційному форумі в Києві, передає УНІАН.

"Ми, Національний банк України, Міжнародний валютний фонд разом і окремо переглядаємо показники, і обов`язково найближчим часом ви всі про це дізнаєтеся. Це нормальна практика, той же Світовий банк, Міжнародний валютний фонд по всьому світу переглядають, в окремих регіонах регулярно змінюють макроекономічні прогнози... Жодного глобального колапсу я не очікую", - сказав він.

За словами міністра, цього року важливу роль у розвитку України може відіграти стан світової економіки.

"Поїхав у Давос (на міжнародний економічний форум - ред.), був дуже стурбований станом світової економіки. Дуже сильно стурбований глобальним станом економіки Кабінет міністрів, це обговорювали. Скрізь все погано, ціни на сировину падають: сталь, добрива, зерно, не кажучи вже про нафту. Але з`їздив і побачив, що світова економіка цього року все-таки зростатиме на 3,5-3,6%", - наголосив Абромавічус.

Як повідомлялось, головний кредитор України - Міжнародний валютний фонд прогнозував падіння економіки нашої країни за підсумками 2015 року на 9% і зростання на 2% у 2016 році. Прогноз інфляції МВФ збігається з очікуваннями уряду - на рівні 45,8% за підсумками 2015 року і 12% за підсумками 2016 року. Більш песимістичний у своїх прогнозах Світовий банк, який вважає, що економіка в 2015 році покаже падіння на 12%, а в 2016 році - зростання не зможе перевищити 1%.

Згідно з експертним консенсус-прогнозом, зростання валового внутрішнього продукту за підсумками 2016 року може становити 1% при зростанні промислового виробництва на 3%, і сповільненні інфляції до 19%.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: Мінекономрозвитку, 2016 рік, макропоказники економіки України, Абромавічус | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]