Чт, 2024-04-25, 09:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
Агітувати за асоціацію з Україною брати Клички прибули до Нідерландів. Мера Роттердама вже переконали. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Мер Роттердама (Нідерланди) Ахмед Абуталеб запевнив, що голосуватиме на референдумі "за" ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Про це він сказав під час зустрічі з Київським міським головою Віталієм Кличком, який перебуває з візитом в Нідерландах.

Як повідомили у прес-службі міського голови Києва, під час спілкування йшлося про майбутній консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, який відбудеться в Нідерландах 6 квітня.

"Я знаю, ситуація з можливими результатами цього референдуму для України не дуже райдужна. Бо багато різних чуток і версій за що саме голландці голосуватимуть на референдумі", - зазначив Кличко.

"Тут лякають людей, що йдеться про вступ України до Євросоюзу, про нібито загрозу потоків мігрантів, про розповсюдження корупції і втрату ринків для голландського бізнесу. Але ж це не так! Йдеться про асоціацію з ЄС, про перспективу України. Бо це - шанс для України стати сильнішою, залишитися незалежною державою і втілити реформи. А для Європи це - можливість отримати надійного і розвиненого партнера та сусіда", -зазначив мер Києва.

Він зазначив, що приїхав з братом у Нідерланди, щоб донести голландцям, за що вони голосуватимуть, і чому це так важливо і для України, і для Європи.

Мер Роттердама запевнив Кличка, що голосуватиме на референдумі "за" ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Довідка

6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Референдум був ініційований групою GeenPeil.

Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковим для виконання урядом країни. Крім того, явка виборців має бути не меншою за 30%, щоб референдум вважали таким, що відбувся.

На даний момент Угоду про асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентарями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Зазначимо, пропагандистська машина Росії напряму і через посередників намагається зганьбити образ України в Європі, щоб зірвати її нинішній західний геополітичний вибір.

Голландські депутати від партії "Демократи-66" звернулися із запитом до МЗС Нідерландів з проханням роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Також повідомлялося, що в Голландії планують зняти серіал про корупційні зв'язки Єврокомісії з українцями. Також європейців вже двічі намагалися налякати фейковими терористами з полку "Азов".

Українські волонтери зняли для жителів Нідерландів відеоролик, у якому продемонстрували основні тези російської пропаганди і закликали жителів країни на референдумі підтримати асоціацію України і Євросоюзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: Нідерланди, україна, мер Роттердама, асоціація, брати Клички | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]