Ср, 2024-04-24, 03:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:10
Активісти назвали головну мету блокади російських фур
Інші останні Політичні новини

Акція з блокування проїзду російських фур буде тривати до тих пір, поки влада не виконає вимоги активістів про визнання Росії країною-агресором і заборону діяльності російського бізнесу на території України. Про це в неділю, 14 лютого, заявив один з ініціаторів блокади Тарас Деяк.

"Поки не будуть виконані наші вимоги про визнання Росії країною-агресором і заборона діяльності російського бізнесу на території України – ми не здамо своїх позицій", – написав Деяк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Крім того, волонтери та громадські активісти вже другу добу блокують вантажівки з російськими номерами на пункті пропуску "Порубне" у Чернівецькій області, усього заблоковані близько 30 російських вантажівок.

Як повідомила "Радіо Свобода" активістка Галина Єреміца, чергують цілодобово, фури із турецькими чи болгарськими номерами пропускають.

За словами учасників акції, акція – безстрокова, поки влада не ухвалить рішення щодо цієї ситуації.

В ніч на 13 лютого близько 50 активістів почали блокування російських фур при в'їзді на територію міжнародного пункту пропуску "Порубне" в Чернівецькій області. Також, близько 20 активістів розпочали блокування російських фур при в’їзді на територію міжнародного пункту пропуску "Виступовичі" у Житомирській області

У Сумах активісти також приєдналися до всеукраїнської акції з блокування проїзду російських вантажних машин. Про це в неділю, 14 лютого, повідомив депутат Сумської міської ради від партії ВО "Свобода", член виконавчого комітету міськради Максим Галицький.

"Суми приєднуються до "ведмежої блокади". Вимагаємо припинити транзит російських товарів через Україну, а також вивезення стратегічних товарів з України до країни-агресора. Якщо влада нездатна до рішучих дій і кроків – свідомі громадяни повинні перебирати ініціативу на себе!" – написав Галицький на своїй сторінці в Фейсбуці.

Україна розпочала консультації з ЄС щодо транзиту російських фур

Україна проводить консультації з представниками Єврокомісії та окремими державами ЄС з питання транзиту російських вантажівок. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"У зв’язку з ситуацією, яка склалася з проходженням через територію України вантажних транспортних засобів, зареєстрованих у Російській Федерації, за результатами розгляду даного питання на урядовій нараді 12 лютого 2016 року, Мінінфраструктури ініціювало проведення щоденних засідань Оперативного штабу реагування за участі представників Мінекономрозвитку, ДФС, Держприкордонслужби, Національної поліції та інших зацікавлених органів влади. Основним завданням штабу є постійний моніторинг ситуації, що склалася, та вироблення узгодженої пропозиції на розгляд Кабінету міністрів", - сказано у повідомленні.

При цьому у міністерстві додали, на даний час також проводяться технічні консультації з представниками Європейської комісії та окремими державами-членами ЄС.

Проведення засідання Кабінету міністрів України, де буде схвалене відповідне рішення щодо ситуації, заплановано на 15 лютого 2016 року, повідомили у Мінінфраструктури.

Нагадаємо, що з 4 січня 2016 року Російська Федерація заборонила транзит українських вантажів через свою територію.

11 лютого українські націоналісти і військові добровольці Закарпаття оголосили про створенні блок-постів при в'їздах в Закарпатську область для протидії і недопущення в Україні торгового транспорту з російськими номерами реєстрації.

На наступний день до протидії та недопущення в Україні торгового транспорту з російськими номерами реєстрації приєднались Львівська та Волинська області.

У відповідь на блокування російських вантажівок РФ призупинила рух великовантажних автомобілів, зареєстрованих в Україні.  

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: головна мета, блокада російських фур, активісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]