Пт, 2024-03-29, 07:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
Активісти погрожують банківською блокадою Криму. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Активісти обговорюють з українською владою ідею банківської блокади анексованого Росією Криму. Про це в четвер, 3 грудня, повідомив народний депутат ("Народний Фронт") голова підкомітету з міжнародно-правових питань та прав внутрішньо переміщених осіб Георгій Логвинський.

"У нас в рукаві ще багато подарунків президенту Росії Володимиру Путіну, і ми далі будемо вимагати прав людини на півострові. Це фінансова, банківська, морська блокада, для всіх цих завдань є законні шляхи", – заявив в інтерв'ю телеканалу 112. Україна пан Логвинський.

Він підкреслив, що в цих питаннях вже досягнуто порозуміння між організаторами блокади і державою.

"Я думаю, якраз у цих питаннях ми працюємо спільно з державою. Єдина різниця в тому, що ми чекаємо правильного моменту для початку правильних дій у правильному місці", – підкреслив він.

Зазначимо, 1 грудня один з лідерів акції Ленур Іслямов заявив про намір повністю заблокувати півострів, зокрема зупинити Керченську переправу.

У відповідь так званий "віце-прем'єр уряду Криму" Руслан Бальбек заявив, що російські прикордонні кораблі будуть відкривати вогонь на ураження по активістах, які спробують здійснити морську блокаду Криму.

Енергонезалежність Криму обійдеться Росії в 2 млрд доларів - ЗМІ

Загальна сума коштів, необхідних для забезпечення енергетичної незалежності Криму, сягає $2 млрд.

Такі підрахунки аналітика Renaissance Capital Володимира Скляра наводить російська газета "Ведомости".

За його оцінками, для енергетичної безпеки півострову необхідно отримувати 1350 МВт. З цією метою вироблення енергії збільшить Ростовська АЕС, буде побудовано чотири парогазові установки на Таманському півострові сумарною потужністю 940 МВт.

Останній проект обійдеться приблизно в $1,1-1,3 млрд. Додаткові потужності для вироблення 1 ГВт у Криму - ще на $400-450 млн дорожчі.

Довідка

20 вересня з ініціативи кримських татар розпочалася "товарна блокада" Криму.

20 листопада, близько 9-ї ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть до Криму, у Генічеському та Чаплинському районі Херсонської області.

Зранку 21 листопада бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), представники Меджлісу кримськотатарського народу і громадянські активісти взяли під охорону пошкоджені опори лінії електропередач з метою не допустити їх ремонту.

Після протистояння з правоохоронцями, що супроводжували прибулих для заземлення опор (які все ще залишалися під напругою) енергетиків, активісти відступили і дозволили ремонтній бригаді провести роботи.

Однак увечері того ж дня пошкоджені опори ЛЕП повторно підірвали. Практично весь окупований Крим до півночі за київським часом залишився без електропостачання.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків.

Командир штабу "Громадська блокада Криму" Ленур Іслямов заявив, що активісти не допустять ремонту електроопор, поки Росія не звільнить українських політв'язнів.

24 листопада Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків в окупований Крим.

24 листопада Державна прикордонна служба України повністю перекрила вантажне сполучення з Кримом.

26 листопада працівники "Укренерго" припинили ремонт ЛЕП до Криму на вимогу активістів.

30 листопада держкомпанія "Укренерго" відновила лінію електропередач 220 кВ "Каховська - Титан" і заявила про готовність відновити енергопостачання анексованого Росією Криму протягом кількох годин в разі досягнення домовленості з активістами блокади півострова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: банківська блокада Криму, активісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]