Чт, 2024-03-28, 18:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Альтернативні путівники до Євро: як живуть і де тусуються українці
Інші останні Спортивні новини

Культурні інституції України презентували альтернативні путівники містами проведення чемпіонату Євро-2012, а також іншими великими містами країни, передає Euronews.

За словами авторів, є багато путівників Україною, де розповідається про архітектурні пам'ятки, однак майже нема про те, як живуть сучасні українці, де і як проводять своє дозвілля.

Крім того, переважна частина путівників, наприклад, про Київ, описують центральну частину міст і не згадують про околиці.

"Є маршрут, який називається "Місця тусовок", тобто це місця, де люди збираються і де їм весело. Такі, як, наприклад, речові ринки, зокрема ринок "Лісовий", і це, напевно, ще одна відмінність нашого путівника – він не сконцентрований тільки на Правому березі, тільки в якихось важливих історичних місцях. Він стосується і Лівого, і Правого берега", - пояснила Катерина Ботанова, з фундації "Центр сучасного мистецтва".

Одна з історій путівника столицею присвячена футбольному Києву. Зокрема, йдеться і про так званий Матч смерті.

"Ми не можемо собі уявити, що таке грати у футбол під час окупації. Тим більше, грати у робочий день, коли ти цілий день працюєш на хлібозаводі, а це не дуже легка робота, а після того йдеш грати проти окупантів і перемагаєш їх", - наголосив Артем Франков із журналу "Футбол".

У путівнику також згадуються улюблені заклади харчування киян – недорогі ресторани, невеличкі кафе і закусочні, а також просто вуличні фаст-фуди.

"Одне з місць, де путівник радить перекусити, – "Київська перепічка". Це один із найстаріших фаст-фудів столиці. Кажуть, що тутешня сосиска в тісті – найсмачніша у Києві вже понад 20 років", - розповіла кореспондент "Євроньюз" Євгенія Руденко.

Раніше у Києві презентували автопутівник до Євро-2012. Його більша частина присвячена дорожній інфраструктурі та підказкам: як не потрапити в халепу. Передусім у посібнику є поради, як спілкуватися із українською міліцією, чиновниками та навіть водіями маршруток. Цікаво те, що автори путівника починають не з того, що в Україні дивитись, а з того, чого в Україні боятись.

Крім того, на сайті Держдепартаменту США з'явився посібник для американців, які збираються подорожувати на автомобілі по Україні. Судячи з усього, нічого хорошого від наших доріг вони не чекають. "В Україні будьте готові зіткнутися з дорожніми умовами, вельми відмінними від Сполучених Штатів", - застерігають у статті.

Також напередодні Євро-2012 в аеропорту "Бориспіль" роздають рекламу інтимних послуг, а охочі заробити на туристах пропонують "допомогу" в проходженні митниці. Так, киянин Роман Костриця опублікував на своїй сторінці у Facebook фото карти Києва, яку йому безкоштовно вручили в аеропорту після прильоту. Завдяки цій мапі туристи не тільки дізнаються, як проїхати по столиці, а й де скористатися послугами дівчат легкої поведінки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1115 | Додав: adminA | Теги: Євро, Альтернативні путівники, тусуються українці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]