Чт, 2024-04-25, 06:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:37
Амбасадорка Німеччини - до кінця каденції канцлера Меркель хоче організувати зустріч нормандської четвірки
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Ангела Меркель у 2021 році йде з поста канцлера і наостанок намагатиметься організувати саміт лідерів України, Росії, Франції та Німеччини щодо врегулювання конфлікту на Сході України

Про це розповіла Анка Фельдгузен, Надзвичайна і Повноважна амбасадорка Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

«Канцлерка чітко сказала під час пресконференції [за підсумками зустрічі з Володимиром Зеленським 22 серпня, — ред.], що вона до останнього дня намагається організувати [Нормандську] зустріч на вищому рівні, адже ми бачимо, що коли четверо сидять, тиск на Путіна більший і тоді, можливо, є результат. Меркель хоче організувати зустріч до кінця її каденції», — зазначила амбасадорка.

Звільнення заручників Кремля цілком залежить від президента РФ Володимира Путіна, переконує Фельдгузен і додає, що Німеччина кожної зустрічі намагається його переконати у необхідності такого кроку.

22 серпня канцлерка Німеччини зустрілася у Києві з президентом України Володимиром Зеленським. Тоді Меркель назвала РФ стороною конфлікту на сході України і заявила, що хоче провести зустріч в нормандському форматі на рівні президентів.

«Нормандську четвірку» було створено в 2014 році для врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Зустрічі в нормандському форматі проходять на рівні представників МЗС, глав МЗС і глав держав і урядів чотирьох країн — України, Франції, Німеччини та Росії.

«Поки ми не йдемо вперед, як цього хотілося б». Меркель заявила, що хоче провести саміт у нормандському форматі

Перша і поки остання зустріч в нормандському форматі за участю Володимира Зеленського відбулась у грудні 2019 року. Учасники саміту домовились провести нову зустріч на рівні лідерів країн в 2020 році, але вона так і не відбулась. Відтоді переговори проходять на рівні радників і представників лідерів четвірки.

У липні 2021 року Зеленський заявив, що розраховує на допомогу США в нормандському або іншому паралельному форматі. Під час візиту президента України до США 30 серпня Зеленський розповів, що Україна розглядає кілька шляхів залучення США до нормандського формату.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 639 | Додав: adminA | Теги: амбасадорка Німеччини, каденція канцлера Меркель, зустріч нормандської четвірки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]