Чт, 2024-04-25, 00:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:46
Американцеві і його історії про сучасного Едіпа дісталася антипремія за найгірший опис сексу
Інші останні Новини світу

Опис бурхливої любовної сцени в душі приніс американському письменнику Девіду Гутерсону щорічну британську премію за найгірший опис сексу в художній літературі (Bad Sex In Fiction Award), яка вручається британським журналом Literary Review, повідомляє NEWSru.com з посиланням на BBC.

Він обійшов Стівена Кінга зі сценою з роману "Ед Кінг", сучасної версії легенди про царя Едіпа. Сцена, яка викликала найбільшу огиду журі, "описує секс між матір'ю і сином".

Дізнавшись про присудження йому антипремії, Гутерсон сказав: "Едіп винайшов поганий секс, так що я не здивований цим". Автор, який проживає в США, не з'явився на церемонію вручення премії, яка пройшла в Лондоні. Замість нього нагороду отримали представники видавництва.

Гутерсон є автором бестселера "Сніг на кедрах", який був екранізований в 1999 році з Семом Шепардом і Ітан Хук в головних ролях.

"Ед Кінг", його п'ята за рахунком новела, переносить дію трагедії Софокла "Цар Едіп" в Сіетл кінця XX століття. Історія розгортається навколо усиновленого хлопчика, який виростає і стає одним з найвпливовіших людей в світі, в процесі вбиває свого батька і спить зі своєю матір'ю.

Відзначається кілька детальних описів у романі. Один - це вичерпно докладний опис еротичного масажу, в якому головного героя "масажують, мнуть, розтягують, труть, щипають, хльостають, гладять, лижуть, цілують і м'яко покусують плечі".

Але журі заявило, що вирішальним став пасаж, який починається так: "Ед стояв, тримаючи руки на потилиці як заарештований, поки вона ґвалтувала його шматком мила". Закінчується сцена словами: "Потім вони вимилися, витерлися, одяглися і пішли обідати в дорогий ресторан".

Оглядач Express Девід Робсон називає опис Гутерсоном інцесту "абсолютно нестерпним - не в хорошому сенсі".

На антипремію були також номіновані роман "1Q84" Харукі Муракамі, "Останній завіт" Джеймса Фрея, "Велика ніч" Кріса Адріана і The Affair Лі Чайлд.

У 2010 році антипремію отримав британський письменник Роуен Соммервіллем за роман The Shape of Her (у приблизному перекладі - "Її форма" або "Її обриси") за метафору: "Це як якщо б фахівець з лускокрилих вліз на комаху з твердим панциром". У романі є такі рядки: "Вона відпустила його волосся, яке тримала пальцями, і перекотилася на живіт, як вертка риба".

Критиків вразив опис лобкового волосся, які були "як пустельна рослинність, яка слідує за підземним потоком", а також пасаж: "Він розстебнув її блузку, оголивши груди, сосок якої стирчав, як ніс чарівного нічного звірятка, яке принюхується до ночі. Він затиснув його між губами і висмоктав сіль".

У 2009 році Bad Sex In Fiction Award отримав американець Джонатан Літтель, який в своєму романі "Благоволительки", написаному по-французьки, описав сексуальну розрядку героя, коли він укладає свою коханку на гільйотину: "Я підняв люнетту, змусив її вставити в люнетту голову і опустив засувку на її довгу шию, акуратно відкинувши убік густе волосся". Він погрожує відрубати коханці голову і незабаром відчуває розрядку: "Цей струс спустошив мій мозок, наче ложка, яка вичерпує зсередини зварене некруто яйце".

У 2007 році лауреат Пулітцерівської премії, американський письменник Норман Мейлер, який помер роком раніше від ниркової недостатності у віці 83 років, отримав антипремію за порівняння члена з "немічним тараном": "Отже, Клара перекинулася, притиснулася своєю найбільш невимовною часткою тіла до його носа і рота, який судорожно втягував повітря, і взяла в рот його старий таран. Дядечко був зараз м'який, як завиток екскрементів. І все одно вона почала смоктати із завзяттям, яке міг вселити в неї лише Князь Тьми - це вона усвідомлювала".

У 2006 році премію Literary Review вручили прозаїку-дебютанту Ієну Холлінгшеду: журі було підкорене фразою "її пружна ширінка стикнулася з моїми припухлими брюками" в його романі "Двадцять з чимось". Холлінгшед, який отримав статуетку та пляшку шампанського, радісно оголосив: "Сподіваюся отримувати цю премію кожного року".

Крім того, суддів повеселив уривок з "Книги Дейва" Уїлла Селфа, де таксист (той самий Дейв, чиїм ім'ям названа книга) "наблизився до Мішель, як ніби оголошував паси у футболі: почати з лівих грудей, горло, рот, ліве плече, праве стегно і вперед... Поле її тіла було добре розмічено, і він досить глибоко її знав, щоб не упустити м'яч".

У 2001 році журі включило до шорт-лісту роман Крістофера Харта "Врятуй мене". Ось один абзац з нього: "Її рука залишає моє коліно і рухається на північ. Загрозливо, зі сталевою волею рухається до полюса. І, зовсім як сер Ренулф Файнс (британський мандрівник, що дістався пішки до обох полюсів Землі), Памела не так-то легко відступиться від задуманого".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1149 | Додав: adminA | Теги: найгірший опис сексу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]