Пт, 2024-04-19, 11:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:18
Американський уряд може позбавляти віз українських чиновників і без акту Магнітского, - екс-посол США
Інші останні Українці в світі
Якщо ситуація з демократією в Україні погіршуватиметься, американські конгресмени продовжать обговорення можливості застосування санкцій проти посадовців. Про це в коментарі Тиждень.ua заявив екс-посол США та директор програми контролю за озброєннями Brookings Institution Стівен Пайфер.

«У тому вигляді, в якому він прийнятий і підписаний у грудні закон Магнітського застосовується лише до Росії. Члени американського уряду зауважили, що тепер хотіли б застосувати схожий до акту Магнітського закон або інші санкції до України.

Впродовж минулого року в Конгресі намагалися розглянути санкції до України через стурбованість демократичним регресом, який спостерігається з 2010 року.

«Дехто в Конгресі припускав, що закон Магнітського треба застосовувати ширше, ніж лише до Росії, але врешті Конгрес обмежився винятково Росією», - відмітив Пайфер.

«Якщо стурбованість Конгресу демократичним спадом в Україні триватиме, підозрюю, що в Конгресі продовжать говорити про санкції проти України. Тоді як уряд США не прагне накладати на Україну санкції, він вже має певну владу, крім Акту Магнітського, відмовляти у наданні віз», - додав екс-посол.  


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: візи українських чиновників, екс-посол США, американський уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]