Пт, 2024-04-19, 06:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
Анатолія Конькова обрано новим президентом Федерації футболу України
Інші останні Спортивні новини
Відомий у минулому футболіст донецького "Шахтаря" і київського "Динамо" і тренер Анатолій Коньков обраний на пост президента Федерації футболу України на 4 роки, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На 14-му звітно-виборному Конгресі ФФУ, що проходить в неділю, 2 вересня, в Києві, за його кандидатуру проголосувало 132 із 133 повноважних делегатів зборів. Один утримався.

Коньков був єдиним кандидатом на пост керівника національної футбольної асоціації. Його висунули на цей пост 30 з 49 колективних членів ФФУ.

62-річний Коньков в бутність гравцем виступав за краматорський "Авангард" (1965-1967), донецький "Шахтар" (1968-1974), київське "Динамо" (1975-1981). Чотириразовий чемпіон СРСР, володар Кубка володарів Кубків 1975 року, Суперкубка УЄФА 1975 року в складі "Динамо". Віце-чемпіон Європи 1972 року, бронзовий призер Олімпійських ігор 1976 року.

З 1982 року почав тренерську кар'єру. Працював у "Таврії", "Шахтарі", збірній України, "Ворсклі", алчевській "Сталі", бакинському "Інтері". Останнім часом Коньков був спортивним директором ФК "Сталь" (Алчевськ).

Як повідомлялося, 30 травня президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що не буде боротися за посаду президента національної асоціації на найближчих виборах. Він очолив ФФУ у серпні 2000 року. Став одним з головних дійових осіб в отриманні, підготовці та проведенні Україною чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Суркіс - член виконкому УЄФА з 2004 року, голова комітету УЄФА зі змагань для збірних.

Суркіс обраний почесним президентом Федерації футболу України

Склавший свої повноваження президент Федерації футболу України, член виконкому УЄФА Григорій Суркіс став почесним президентом національної асоціації.

Таку пропозицію новообраного виконкому ФФУ було підтримано на 14-му звітно-виборному конгресі федерації, який проходить в неділю, 2 вересня, в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Однак Суркіс не буде мати права голосу при прийнятті рішень керівними органами ФФУ.

Довідка

Суркіс очолював ФФУ з серпня 2000 року.

Став одним з головних дійових осіб в отриманні, підготовці та проведенні Україною чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Суркіс - член виконкому УЄФА з 2004 року, голова комітету УЄФА зі змагань для збірних.

2 вересня 2012 відомий у минулому футболіст донецького "Шахтаря" і київського "Динамо", тренер Анатолій Коньков обраний на пост президента ФФУ на 4 роки.

Анатолій Попов і Сергій Стороженко стали першими віце-президентами ФФУ

Заступник генерального директора ФК "Шахтар" (Донецьк) Анатолій Попов і діючий перший віце-президента Федерації футболу України Сергій Стороженко обрані на посади перших віце-президентів ФФУ.

Відповідну пропозицію новообраного керівника національної асоціації Анатолія Конькова підтримали делегати 14-го звітно-виборного конгресу ФФУ, який проходить в неділю, 2 вересня, передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, віце-президентами ФФУ стали президент української футбольної прем'єр-ліги Віталій Данилов , голова Федерації футболу Дніпропетровської області Андрій Павелко і глава Федерації футболу Тернопільської області Володимир Мариновський . Також було обрано новий склад виконавчого комітету ФФУ, до якого увійшло 15 осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1361 | Додав: adminA | Теги: президентом Федерації футболу Украї, Анатолія Конькова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]