Пт, 2024-03-29, 01:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Андрющенко розповів про заміщення населення - в окупованому Маріуполі стає дедалі більше цивільних із росії
Інші останні Новини з регіонів України

В окупованому Маріуполі зараз проживає близько 35 тисяч цивільних із російської федерації. Про це сьогодні, 1 грудня, розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"За нашими оцінками, від 120 до 130 тис. осіб на сьогодні проживають у Маріуполі. Це якщо ми говоримо, звичайно, про громадян України. Плюс до них ще близько 30 — 35 тис. цивільних російської федерації. Військовий корпус — це окрема тема", — повідомив він.

За інформацією Андрющенка, серед цивільних, що прибули з рф, 90% — це будівельники, є небагато лікарів — близько 15 осіб.

"Живуть вони окремо — або в наметових містечках, принаймні в теплі, на відміну від маріупольців, або їх частково вже почали розселяти по порожніх квартирах людей, які виїхали в евакуацію", — уточнив Андрющенко.

Більша частина Маріуполя згоріла в результаті обстрілів російської окупаційної армії, зараз будівельники зводять будинки, яких явно буде недостатньо для городян, що залишилися без житла.

"Насправді ніхто про це не думає. Тому що згідно з планом, згідно з політикою, яку проводить російська федерація, це сама денацифікація, ми дивимося, що все йде шляхом заміщення громадян України громадянами росії.

Для них будується. Цього року здали і здадуть всього 500 квартир. Насправді це десь близько 1,5 тис. людей вони переселять, і це будуть маріупольці. Наступного року ми подивимося, як воно буде. Але вже до кінця цього року очікується 50 тис. цивільних з російської федерації. Більше того, з весни вони збираються привозити сюди сім’ї, тобто навесні ми повинні побачити ситуацію, коли в місті виникне близько 100 тис. громадян російської федерації, які, природно, повинні десь жити. І навіть ось для цієї кількості людей, по суті, і будуються будинки”, — вважає Андрющенко.

Він уточнив, що у Маріуполі мають намір залишатися жителі середньої смуги росії, Далекої Півночі.

"Маріуполь — це для них курорт. Навіть у тих наметах сьогодні, в яких вони живуть. Тому ось таким шляхом вони заселяють росіян", — сказав Андрющенко, додавши, що місцевих жителів потихеньку витісняють, депортуючи чи примушуючи до евакуації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 431 | Додав: adminA | Теги: заміщення населення, цивільні рф, Андрющенко, Маріуполь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]