Чт, 2024-03-28, 12:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:09
Анексії Криму НАТО ніколи не визнає – заступник генсека
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

НАТО ніколи не визнає незаконної анексії Криму і закликає Росію повернути Україні контроль над півостровом.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане на інавгураційному саміті Кримської платформи..

«Українці обрали шлях свободи, демократії та євроатлантичної інтеграції, і НАТО повністю на боці України. НАТО засуджує і ніколи не визнає незаконну анексію Криму Росією. Крим є територією України, і ми закликаємо Росію повернути Україні контроль над півостровом», – сказав Джоане.

Він зауважив, що безпекова ситуація в Криму і на Сході України, а також у Чорноморсько-Азовському регіоні впливає на «нас усіх».

«Дії Росії в Криму призвели до невимовних страждань українського народу, вони підривають міжнародне право і дійсно є загрозою для світового порядку, який ґрунтується на правилах та принципах. Це не лише питання України, це - питання для нас усіх у вільному демократичному світі», – акцентував заступник генсека НАТО.

Джоане нагадав, що на червневому саміті лідери країн-членів НАТО підтвердили незмінну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, а також рішення Бухарестського саміту, що Україна та Грузія стануть членами НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 598 | Додав: adminA | Теги: анексія Криму, НАТО, аступник генсека | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]