Пт, 2024-04-19, 07:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:17
Англійський культовий спорткар Jaguar E-Type повертається
Інші останні Новини світу

Культовий англійський спорткар Jaguar E-Type у минулому році відсвяткував п'ятдесятирічний ювілей, у зв'язку з чим шведське дизайн-ательє Vizualtech виготовило для одного багатого швейцарського шанувальника Jaguar E-Type суперкар Growler E. Який був, так би мовити, духовною реінкарнацією культового британського спорткара. В основі Vizualtech Growler E лежало шасі спорткара Jaguar XKR, від нього ж був запозичений двигун і КПП. Але кузов з композитних матеріалів і салон шведи виготовили заново, піддавши попутно "прокачуванню" і двигун, завдяки чому машина вийшла не лише легше, але і швидше донора. І, зрозуміло, дорожче (420 000 євро), повідомляють "Автоновини".

Деякий час про розвиток даного проекту ніякої інформації не було, і, здавалося, що він так і помре, не встигнувши народитися. Тим більше, що подібне відбувається часто-густо. Але виявилося, що Growler E живий і успішно розвивається. Розробник дизайну Vizualtech Growler E - швейцарець Роберт Пелм - перебрався до Англії і заснував фірму Lyonheart Cars, яка незабаром приступить до дрібносерійного випуску спорткара Lyonheart K. Він, як неважко здогадатися, є подальшим розвитком проекту Vizualtech Growler E.

Lyonheart - це не друкарська помилка. Роберт Пелм спеціально вирішив поміняти одну букву в назві, тому що в світі існують відразу кілька фірм, що носять назву Lionheart: автомобільний дилер в США, невелика верф, яка будує яхти, тощо. Тому, щоб не виникало проблем з реєстрацією назви, і було вирішено поміняти одну букву.

Сам Пелм стверджує, що Lyonheart K - це стовідсотково британський спорткар, в якому втілено все найкраще, чим колись славився автопром Сполученого Королівства. Крім того, кожна деталь автомобіля розроблена і виробляється в Англії. Незважаючи на настільки пишномовні ура-патріотичні заяви, нічого дивного в них немає, так як Lyonheart K, як і його попередник Vizualtech Growler E, побудований на агрегатній базі Jaguar XKR. Колісна база залишилася колишньою - 2,75 м, а габарити злегка зменшилися. Довжина машини - 4,74 м (- 5 см), ширина - 1,89 м (-18 см). Завдяки використанню алюмінію і композитних матеріалів, з яких виготовлені панелі кузова, Lyonheart K на 200 кг легше Jaguar XKR (1575 кг). Від топ-версії Jaguar XKR-S запозичений восьмициліндровий п'ятилітровий двигун з механічним нагнітачем потужністю 550 к.с. (680 Нм) і шестиступінчаста автоматична КПП з підрульовими перемикачами. Першу сотню Lyonheart K розмінює за 3,9 с (це ж вправу Jaguar XKR виконує за 5,2 с), а максимальна швидкість обмежена електронним "ошийником" на позначці 300 км/ч.

Салон оброблений шкірою спеціальної вичинки, цінними породами дерева і алюмінієвими накладками. Духовну спорідненість з Jaguar E-Type підкреслює дерев'яне кермо "під старовину", 20-дюймові колісні диски з дротяними спицями та ретро дзеркала заднього виду.

Lyonheart Cars планує випустити свій спорткар тиражем в 50 екземплярів за ціною 495 000 євро (654 785 дол) за автомобіль. Замовлення вже приймаються, але перші машини надійдуть до клієнтів не раніше осені 2013 року.

Нагадаємо, що півстоліття тому купе та кабріолети Jaguar E-Type були, можливо, найбільш бажаними машинами у світі, а для багатьох поціновувачів вони і залишаються такими до цього дня, і ось Jaguar знову представив машину такого класу - легке, стрімке двомісне купе, яке отримало ім'я C-X16.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1176 | Додав: adminA | Теги: спорткар Jaguar E-Type повертається | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]