Чт, 2024-04-25, 23:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
Антикорупційну коаліцію створено в Києві
Інші останні Новини України

Три громадські організації створили у Києві коаліцію - для спільного виявлення фактів корупції у органах влади. В склад коаліції увійшли Центр політичних студій та аналітики, Міжнародний інститут демократій і Громадянська Служба "Свідомо".

Організації спочатку виявлятимуть факти, які можуть свідчити про факти корупції, проводитимуть громадські та журналістські розслідування, після чого організовуватимуть публічний тиск на органи, відповідальні за боротьбу з корупцією. На основі виявлених фактів, експерти пропонуватимуть законодавчої зміни, які потенційно посилюватимуть можливості суспільства по боротьбі з корупцією.   

"Після тероризму першим ворогом України є корупція. Вона є основним ступором реформ в країні, вони заважає країні розвиватися. Якщо корупція  в Україні буде подолана, це створить підстави для довготривалої стабільності в країні, де одразу буде очевидна різниця між старою та новою владою, очевидна для всіх – бізнесменів, інвесторів, мешканців усіх регіонів країни", - каже учасник коаліції і директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран.

"Протягом останніх чотирьох років ми намагалися розкривати всі найгучніші корупційні схеми, пов’язані з розтратою бюджетних грошей і земельними аферами. Останні – жили і, більше того, продовжують дуже активно "жити" і тепер. Зараз важливо розказати про кожного чиновника, чий підпис стоїть під дозвільними документами на неправомірне виділення земель і досягти його законного покарання» - додає журналіст "Свідомо" Максим Опанасенко.

Передбачається співпраця коаліції з Люстраційним комітетом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: Києві, антикорупційну коаліцію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]