Вт, 2024-03-19, 13:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Асад відхрещується від Хули і скаржиться на ворогів Сирії
Інші останні Новини світу

Президент Сирії Башар Асад заявив у зверненні до парламенту, що країна знаходиться на порозі "реальної війни, яку нав'язують зовнішні сили", повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на Reuters.

Президент спростував повідомлення про те, що урядові війська винні в загибелі мирних громадян в місті Хула в провінції Хомс, де півтора тижні тому були вбиті 116 осіб, у тому числі 30 дітей.

Також Асад підкреслив, що Сирія як і раніше готова до політичного діалогу з усіма силами, які не закликають до іноземної інтервенції.

Спецпосланець ООН і Ліги арабських держав (ЛАД) Кофі Аннан напередодні також заявив, що громадянський конфлікт в Сирії може перерости в "тотальну війну з сектантським підтекстом".

Масове вбивство жителів Хули викликало різку реакцію з боку влади багатьох країн. У вівторок, 29 травня, Британія, Німеччина, Іспанія, Італія і Франція вислали у зв'язку в цими подіями сирійських дипломатів зі своїх країн.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров в той же день заявив, що деякі країни починають використовувати події в Хулі як привід для початку військових дій і намагаються чинити тиск на Раду Безпеки ООН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 957 | Додав: admin | Теги: Башар Асад, Сирія, Хула | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]