Сб, 2024-04-20, 11:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Астронавт Дженіс Восс, яка літала в космос п'ять разів, померла в США
Інші останні Новини світу

У США у віці 55 років померла від раку астронавт NASA Дженіс Восс. Вона була однією з шести жінок у світі, що побували в космосі п'ять разів, зокрема під час польоту американського космічного корабля Discovery до російської станції "Мир" у 1995 році.

Про це повідомило керівництво загону астронавтів NASA. "Дженіс відповідала за забезпечення експериментів, що проводяться зараз щодня на Міжнародній космічній станції (МКС)", - зазначила в офіційній заяві керівник загону астронавтів Пеггі Уїтсон, як передає ИТАР-ТАСС.

За словами Уїтсон, заслуга Восс полягала в тому, що вона з колегами заклали основи для "відкриттів на станції, про які неможливо було навіть мріяти".

Дженіс почала працювати в космічному відомстві США ще студенткою університету в 1973 році. У 1977 році після короткої перерви вона повернулася до NASA і зайнялась інструктажами екіпажів з питань входження кораблів у верхні шари атмосфери і навігації.

У загін астронавтів була зарахована в 1990 році. У складі екіпажів здійснила п'ять польотів у космос з 1993 по 2000 роки. Кульмінацією другої місії стала зустріч 6 лютого 1995 року на навколоземній орбіті американського космічного корабля Discovery і російської станції "Мир".

В 2004-2007 роки Восс керувала програмою польоту космічного телескопа Kepler в Дослідницькому центрі NASA. Останні роки працювала в підрозділі центру підготовки астронавтів.

Нагадаємо, у 2009 році в Криму помер двічі Герой Радянського Союзу льотчик-космонавт СРСР Павло Попович.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1135 | Додав: adminA | Теги: померла від раку астронавт NASA Дже | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]