Пт, 2024-04-19, 05:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:45
Астрономи хочуть шукати прибульців за світлом їхніх "міст"
Інші останні Новини світу науки і технологій

Астрономи Абрахам Лоеб з Гарварду і Едвін Тернер з Прінстону запропонували нову схему пошуку позаземних цивілізацій. На часі єдиний у світі великий проект з пошуку таких цивілізацій - SETI - покладається на виявлення радіосигналів інопланетян.

Разом з тим, розвиток оптичних технологій на Землі показує, що просунуті позаземні цивілізації можуть майже не використовувати радіохвилі, які можна було б реєструвати на космічних відстанях, зауважує Lenta.ru.

У новій роботі науковці запропонували шукати "світлові" сліди позаземних цивілізацій. Так, наприклад, вони пропонують реєструвати освітленість нічного боку екзопланет (наприклад, світлом міст).

Припускаючи, що орбіта планети еліптична, астрономи показали, що можна виміряти варіацію блиску об'єкта і виявити, чи освітлена його темна сторона. При цьому, щоправда, науковці припускають, що освітленість темного боку порівнянна з освітленістю денного (у Землі ці величини розрізняються на п'ять порядків).

Крім цього, науковці мають намір шукати яскраві об'єкти в поясах Койпера навколо інших зірок з подальшим спектральним аналізом їхнього випромінювання. Астрономи вважають, що такий аналіз дозволить визначити природу освітлення - природне воно чи штучне.

Науковці підкреслюють, що всі запропоновані варіанти не реалізовуються за допомогою наявної техніки. Разом з тим, на їхню думку, телескопи нового покоління, як, наприклад, американський "Джеймс Вебб", цілком можуть впоратися з описаними завданнями. "Джеймс Вебб", який наразі зазнає серйозних фінансових труднощів, повинен стати наступником "Хаббла".

Діаметр його дзеркала, що складається з кількох шестикутних сегментів, становитиме 6,5 метра (у "Хаббла" дзеркало - 2,4 метра). Сам телескоп, забезпечений захисним екраном, повинен буде розташовуватися в другій Лагранжевій точці L2 на відстані 1,5 мільйона кілометрів від планети. Поки що старт заплановано на 2018 рік.

Раніше науковці радили шукати "прибульців-шахтарів", щоб вийти на позаземні цивілізації. Останні 50 років, що науковці намагалися встановити контакт з позаземними цивілізаціями через радіосигнал, який посилається в космос, вони не звертали уваги на простіший спосіб. Як з'ясувалося тепер, потрібно придивитися до поясів астероїдів і пошукати на них сліди "розкопок".

Зазначимо, що телескоп NASA виявив більше мільярда планет, які можуть населяти позаземні цивілізації. Водночас американські науковці з NASA упевнені, що прибульці можуть знищити людство заради збереження екології Землі та захисту інших галактичних цивілізацій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1158 | Додав: nowyny | Теги: шукати прибульців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]