Пт, 2024-03-29, 12:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
АТО триває. Бойовики взяли в заручники село і захопили 6 телевеж. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

На Донбасі сили АТО продовжують виконувати завдання з відновлення миру та правопорядку, звужуючи кільце навколо бойовиків і блокуючи їх у населених пунктах і районах.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник АТО Владислав Селезньов.

"В деяких населених пунктах тривають запеклі сутички. Сили АТО мають справу з навченими бойовиками і найманцями з Росії. Незважаючи на високу кваліфікацію та підготовку бойовиків, українські військовослужбовці, які за час проведення АТО здобули значний бойовий досвід, демонструють ефективні результати в сутичках з російськими бойовиками", - зазначив він.

Доказом професіоналізму сил АТО, за словами Селезньова, є великі втрати на боці терористів.

"Результатом превентивних дій підрозділів АТО у бойовиків щоразу вилучаються російські зразки зброї", - додав він.

Українські військові з блокпосту поблизу села Східне, що в передмісті Слов’янська, обстріляли бойовиків, повідомляє Радіо Свобода.

Військові помітили пересування групи бойовиків на відстані кількох кілометрів від позицій української армії. Спершу солдати спробували ліквідувати ціль з гармати нового українського БТР, згодом вдались до обстрілу з міномета.

"Відпрацьовували район, де, найімовірніше, були бойовики. Далі пішла "коробочка" (автомобіль) бойовиків, бо цивільне населення там не пересувається вже дуже давно, близько двох-трьох тижнів. Тож намагались накрити "коробочку" і пересування бойовиків", – розповів Дмитро, командир екіпажу БТР.

Обстріл вівся на відстані близько чотирьох кілометрів.

Також військові розповіли, що сепаратисти ведуть вогонь по їхньому блокпосту майже щодня. Використовують міномети і гранатомети, працюють снайпери.

Терористи захопили село на Луганщині і влаштували там базу

Терористи взяли в заручники жителів села Тернове Краснодонського району Луганської області, де організували свою базу.

Про це телефоном виданню informator.lg.ua повідомив один з місцевих жителів.

"Терористи відібрали у жителів паспорти і, погрожуючи розправою, заборонили виїжджати з села", - йдеться в повідомленні.

За неофіційними даними, тут облаштована одна з баз бойовиків, які блокують луганський аеропорт.

Бойовики контролюють 6 телевеж - Тимчук

На Донбасі терористи контролюють шість телерадіопередавальних центрів. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"На Донбасі продовжують працювати 6 вишок (телерадіопередавальних центрів), які контролюються терористами і щосили транслюють російські пропагандистські канали", - написав Тимчук.

За його словами, місцеві керівники Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення України співпрацюють з терористами.

"Але цих людей засуджувати важко, оскільки "співробітництво" - під дулами автоматів. Ми з'ясували, що були спроби окремих співробітників на Донбасі відключати російські телеканали, на що бойовики негайно реагували застосуванням сили", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, 16 червня українська влада дала терористам останній шанс скласти зброю і покинути територію країни. На це їм відвели два тижні.

17 червня президент України Петро Порошенкозаявив, що Україна в односторонньому порядку припинить вогонь на сході країни для того, щоб дати можливість членам незаконних збройних формувань роззброїтися, а тим, хто хоче, - залишити країну.

Бойовики у той же день відмовилися скласти зброю.

Раніше Порошенко доручив керівництву Служби безпеки України, МВС, Міноборони і ДСНС створити гуманітарний коридор для евакуації мирних громадян, які хочуть виїхати із зони бойових дій.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: заручники село, 6 телевеж. ВІДЕО, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]