Сб, 2024-04-20, 07:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:26
Аваков подав на Саакашвілі до суду і лякає катастрофою у разі відставки
Інші останні Політичні новини

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що подав до суду на главу Одеської ОДА Михеіла Саакашвілі у зв’язку зі звинуваченнями, який той публічно озвучив.

Про це член уряду повідомив в ефірі телеканалу "1+1".

"Я подав до суду на пана Саакашвілі. Бо коли ти говориш, що людина – крадій, відповідай за це. Наскільки я знаю, пан Яценюк теж збирається це зробити (подати до суду)", - сказав Аваков.

Свою відставку зараз Аваков вважає неприйнятною.

"Якщо я подаю у відставку і тим більше подає у відставку прем'єр-міністр, це означає розвал коаліції, розпуск парламенту - тому що іншого формату коаліції не буде - це означає ненадходження траншу МВФ, падіння гривні, газові проблеми, оплески з Москви, фінансування армії. Ось що це може бути", - сказав він.

За його словами, наразі "існує конструкція, що дозволяє хоч якось здійснювати процес реформ, дозволяє нам утримувати військову ситуацію і економічну стабільність..."

"Коли я буду переконаний в тому, що я не можу робити реформи, - я взагалі не хочу в цьому брати участь", - сказав міністр у четвер ввечері.

Як повідомлялося, у понеділок, 14 грудня, на засіданні Національної ради реформ Аваков посварився з Саакашвілі і в ході словесної перепалки хлюпнув водою йому в обличчя.

Пізніше народний депутат України фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко з посиланням на присутніх на засіданні Нацради реформ повідомив, що в ході конфлікту Аваков заявив Саакашвілі: "Забирайся з моєї країни!" і жбурнув у нього склянкою. Після цього Яценюк "обізвав Саакашвілі "гастролером" і зажадав "забиратися з України". "На це Саакашвілі сказав, що він такий же громадянин України, однак, на відміну від Яценюка, не грабував цю країну. Все відбулося в присутності президента Порошенко, який намагався заспокоїти сторони, а потім закрив засідання", - додав парламентар.

Пізніше Саакашвілі в загальних рисах підтвердив, що ситуація розвивалася так після того, як він звинуватив Авакова в корупції. За його словами, міністр вживав у суперечці нецензурну лайку, а також прямо погрожував йому.

16 грудня Аваков опублікував відеозапис сварки з Саакашвілі.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: аваков, Саакашвілі, Суд, катастрофа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]